Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Virovitica: Novi gradonačelnik Ivica Kirin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradski vijećnik Ivica Kirin najavili su izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća za 14. svibnja na kojoj će Kožnjak biti razriješen dužnosti gradonačelnika.

Za novoga gradonačelnika Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću predložit će Ivicu Kirina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Prezentacija u suho - 1 stisni play Netko ih sabotira? Ministar Erlić i problemi s prezentacijom: "Ovaj gornji vozi, a ovaj ne vozi"

'Temeljem stranačkog dogovora podnosim ostavku na mjesto gradonačelnika jer preuzimam novu dužnost ravnatelja novoosnovane tvrtke Virkom - plinarstvo d.o.o.', rekao je Kožnjak.

'Svi projekti koje smo započeli i nove koje pripremamo rađeni su u zajedničkom timu, a taj kontinuitet ćemo nastaviti i dalje', izjavio je kratko Kirin.

Ivica Kirin prvi je put izabran za virovitičkog gradonačelnika u proljeće 2003. godine nakon izvanrednih lokalnih izbora na kojima je HDZ-ova lista, kojoj je bio na čelu, osvojila najviše mandata.

Na redovnim lokalnim izborima 2005. godine HDZ je ponovno pobijedio pa je Kirin opet izabran za gradonačelnika. Iste godine postao je ministar unutarnjih poslova.

Krajem 2007. godine podnio je neopozivu ostavku jer je u društvu haaškoga optuženika Mladena Markača sudjelovao u božićnom lovu nakon kojega je izbila tzv. 'afera vepar'.

Početkom veljače ove godine Kirin je aktivirao mandat vijećnika u virovitičkom Gradskom vijeću, a u travnju je ponovno izabran za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene