Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ZBOG BENZINSKE

Vrije na Viru, mještani na nogama, načelnik bijesan: "Ovdje se štiti organizirani kriminal!"

Izgradnja benzinske crpke na Viru (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Izgradnja benzinske crpke na Viru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izgradnja benzinske crpke na Viru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Izgradnja benzinske crpke na Viru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izgradnja benzinske crpke na Viru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nema mira na Viru, i to zbog izgradnje benzinske postaje. Investitor gradi, a Općina organizira prosvjede zbog kojih je načelnika privela policija.

Nedaleko od Virskog mosta gradi se benzinska postaja. No, ako se pita Općinu Vir - protuzakonito.

Pročitajte i ovo Gradnja u Dubrovniku Inspekcija potvrdila nepravilnosti na gradilištu bivšeg kapetana Vatrenih : On poručio da će platiti kaznu, zna se i kolika će biti Gradnja - 4 Cvjeta gradnja Trenutačno se u Hrvatskoj gradi više od 2000 stanova, ali cijene nikako da osjetnije padnu: "Svi moramo stati na loptu"

"Ovdje se radi o eklatantnom primjeru nefunkcioniranja pravne države i štićenju organiziranog kriminala", rekao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović.

Tvrde - investitor nema valjanu građevinsku dozvolu. Dozvolu je, naime, izdao Ured za graditeljstvo Zadarske županije. U općini smatraju da županija nije nadležna. I Ministarstvo graditeljstva je nadzorom utvrdilo niz nepravilnosti.

"Mi želimo benzinsku postaju, ali sukladno zakonu, sukladno propisima, sukladno prostornom planu Općine Vir", rekao je Kapović.

Općina je prije nekoliko dana donijela odluku o zabrani izvođenja i ograničenju građevinskih radova za vrijeme turističke sezone koja vrijedi - retroaktivno od 1. lipnja. Rješenje je dobio i investitor. Nije ga se pridržavao pa mu je uručeno i nekoliko kazni, ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna.

"Ne mogu nam oni zabraniti radove. Temeljem čega? Tko su oni? Nije Općina Vir niti izdala dozvolu niti kontrolira, niti može nama izdati nalog da prestanemo raditi", rekao je nadzorni inženjer i projektant Željko Predovan.

Na Virskom mostu jučer je održan prosvjed. Načelnika je uhitila policija, dobio je dvije prekršajne prijave, za remećenje javnog reda i mira te nelegalno javno okupljanje.

Načelnik traži od župana da reagira. No župan Božidar Longin ovu situaciju nije želio komentirati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene