Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

O problemima poljoprivrede

Vinković s povrćem i voćem izašao na saborsku govornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Vinković iz HDSSB-a na slikovit je način danas u Saboru prikazao probleme hrvatske poljoprivrede.

Za saborsku govornicu je Vinković došao s vrećicom voća i povrća. 'Većina zastupnika bavi se formalizmom, a pričati o hrvatskoj poljoprivrednoj komori ne može se da se ne analizira stanje u poljoprivredi', rekao je.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Domagoj Škobić Problemi i rješenja Voćke su u cvatu, a voćari u strahu: ''Morat će doći do znatnih promjena''

Zoran Vinković naglasio je kako će smanjena ulaganja imati dugoročne utjecaje na poljoprivredu, te počeo vaditi voće i povrće iz vrećice.

'Ova kruška se nalazi na policama trgovina, bila je negdje u hladnjači i čim je izvađena, počela je truliti. Šprica se raznim sredstvima, ja je ne bih jeo. A naši proizvođači vilijamovki ove godine nisu mogli ni rakiju praviti', rekao je.

'Za bananu mi je jasno'

Prešao je na jabuku, uvezenu iz Austrije, koja je također odstajala u hadnjači. 'Naši seljaci nemaju kamo s jabukama', rekao je Vinković.

Uzeo je i luk, također uvezen iz Austrije. Vinković se zapitao što Lika i Slavonija nisu dosta plodne, nego smo prisiljeni uvoziti. Tada je uzeo i češnjak, kojeg uvozimo iz Kine. 'I rajčicu uvozimo, iz toplijih mediteranskih krajeva. Što dolina Neretve nije dosta plodna za njihov uzgoj', zapitao se.

Tada je iz vrećice izvadio bananu. 'Jasno mi je da moramo uvoziti banane, one u Hrvatskoj ne uspijevaju', zaključio je i obratio se Nenadu Staziću, potpredsjedniku Sabora. 'Ako vama uspiju banane potpredsjedniče, vi to onda možete patentirati', rekao je i nasmijao sve u sabornici.

Zoran Vinković na kraju svojeg izlaganja podsjetio je prisutne da Hrvatska uvozi i mlijeko, kukuruz, pšenicu, svinjetinu, govedinu i janjetinu. Pozvao je ministarstvo da hitno krene u rješavanje ovih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene