Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijski sporazum

Vinkovački SDP i HSU zajedno na lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Gradske organizacije SDP Vinkovci Damir Rimac i predsjednik vinkovačkog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika Marinko Lukenda potpisali su danas koalicijski sporazum kojim zajedno izlaze na lokalne izbore u svibnju.

'Ovo je važan korak novoga smjera za grad Vinkovce. Naša zajednička vizija je da Vinkovci budu moderan, urban i napredan grad, grad po mjeri svih stanovnika, a ne po mjeri privilegirane manjine, kao što je to sada slučaj', ustvrdio je Rimac te dodao da su oba koalicijska partnera spremna na razgovore i eventualnu koalicijsku suradnju s drugim strankama.

Čelnik vinkovačkih umirovljenika Marinko Lukenda, govoreći o predizbornom programu, naglasio je da je koalicija među najvažnije ciljeve postavila poboljšanje uvjeta života stanovnika treće životne dobi.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

>> Vrdoljak: Moto nam je 'Nećemo dozvoliti HDZ-u da se vrati!'

'Najvažniji nam je projekt osnivanja gradskog ureda za brigu o osobama treće životne dobi', rekao je Lukenda. U sklopu toga ureda djelovao bi klub, koji bi uz druženje umirovljenicima nudio i besplatno zdravstveno, pravno i psihološko savjetovanje, pomoć i njegu u kući, odlazak po namirnice, odlazak liječniku i drugo.

Koalicija SDP-HSU u Vinkovcima želi pokrenuti i pilot projekt Sveučilišta za treću životnu dob, a osmislili su i niz drugih manjih projekata koje će predstavljati tijekom kampanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene