Saborski zastupnik SDP-a Vinko Grgić, koji je u pritvoru zbog umješanosti u aferu Janaf, potpisao je ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške i od danas više ne obavlja tu funkciju, izvijestio je njegov zamjenik Borislav Vidošić.


Zamjenik Borislav Vidošić preuzet će funkciju novogradiškog gradonačelnika do redovitih lokalnih izbora u svibnju sljedeće godine.

Vezani članci Kovačević tuži Janaf - Ostaje bez povlastica - 3 Nema pravo na otpremninu ni povratak na drugu funkciju, Kovačević najavio tužbu protiv Janafa: "On ima pravo to raditi" Predsjednik Zoran Milanović Milanović nastavlja verbalni rat s premijerom: ''Ja na ljude ne nasrćem. Stil? Pa, za njegovu bahatost, ja sam mala beba''

Vinko Grgić je od 18. rujna u pritvoru zbog umiješanosti u korupcijsku aferu Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf. Mediji prenose da je Grgić ostavku potpisao u Remetincu

Tim povodom tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić. "Ostavku gradonačelnika Grgića smo dobili, urudžbirali i proslijedili je dalje. Grgić će prvom prigodom kada bude mogao, obratiti se javnosti i pojasniti razloge tog čina", rekao je Vidošić, prenosi Radio Nove Gradiške.

Dodao je da su jučer urudžbirali Grgićevu ostavku u Gradskoj upravi Nove Gradiške te da shodno tome Grgić više ne obavlja tu funkciju. Vidošić, koji je preuzeo dužnost gradonačelnika do lokalnih izbora u svibnju iduće godine, istaknuo je da svi započeti projekti idu dalje.