Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupljeno zemljište vrijedno 2 milijuna eura?

Vilim Ribič: 'To je pokušaj potkopavanja sindikalne snage'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ovo je potkopavanje sindikalne snage u vrijeme kada se mi bavimo drugim stvarima. Iznesena je hrpa laži i neistina', odgovorio je Vilim Ribič, dopredsjednik Matice sindikata, na upit je li istina da je sindikat kupio zemljište u užem središtu Zagreba vrijedno dva milijuna eura.

'Ne odgovaram na to pitanje i ne želim ga komentirati', odgovorio je prvo Vilim RIbič na upit je li istina da je Sindikat znanosti i visokog obrazovanja kupio zemljište u Šarengradskoj ulici i platio ga gotovinom, kao što navode neki mediji.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..." Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu"

Sindikat se bavi samo plaćama i štrajkom

'Iznesena je hrpa neistina na temelju izvještaja s gomilom lažnih podataka. Kada Sindikat nešto napravi, onda on izađe pred ljude i javno kaže sve o svojim djelima i postupcima. Mi se, zapravo, bavimo samo plaćama ljudi i štrajkom', rekao je Ribič, predsjednik Sindikata znanosti i visokog obrazovanja te još jednom naglasio kako ne želi reći ni da je istina ni da je laž vijesti da je sindikat kupio zemljište.

Prijeteće pismo na adresu Sindikata

Sindikalisti su ovih dana zbog smanjenja plaća radnicima te najavom štrajka u središtu medijske paženje. Tako je jučer sindikat objavio da su izloženi i prijetnjama, a svoje tvrdnje dokazali su prijetećim pismom koje je stiglo na adresu sindikata. U pismu je Ribič prozvan manipulatorom djece dok u štrajk poziva nastavnike. Nazvan je gadom i smutljivcem, a u pismu nadalje stoji kako Ribiču treba ukinuti radno mjesto na kojem prima plaću veću od 10.000 kuna. Pismo završava porukom da 'takve sindikalce treba zakovati u limeni sanduk i otpremiti u Guantanamo'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene