Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljni remontom

AMERIČKI RATNI BROD IM STALNA MUŠTERIJA Viktor Lenac dobio posao vrijedan do 30 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko brodogradilište opet će zaraditi desetine milijuna dolara na remontu američkog vojnog broda. U riječki Viktor Lenac po četvrti put uplovio je zapovijedni brod šeste flote. Posao je vrijedan više od dvadeset milijuna američkih dolara i trajat će nešto manje od pola godine.

Mount Whitney ponovno je uplovio na remont u riječko brodogradilište. Tu će provesti gotovo pola godine. "2015. godine oni su počeli s tom petogodišnjom obnovom broda da bi 2019. brod kao takav produžio svoj životni vijek za narednih 25 godina", pojašnjava Zoran Kosić, voditelj projekta.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Slika nije dostupna Obitelj doputovala iz BiH Od izbjeglice do skupnice: Zehri Hodžić dodijeljen čin na Mount Whitneyju

Hrvatski brodograditelji nadaju se da bi mogli dobiti i te nove poslove na modernizaciji i obnovi ovog broda u sljedeće dvije godine.

"Posada i američka mornarica jako su zadovoljni s prije obavljenim radovima i stoga se odlučilo da se i daljnji popravci na brodu odrade u Hrvatskoj", ističe Juliete Valls Noyes, veleposlanica SAD-a u RH.

Zadovoljna je američka mornarica, ali i izvođači, odnsono škverani. Bit će posla i novca.

"Osnovni ugovor je vrijedan 21 milijun dolara, ali sa 14 opcija koje postoje unutar tog ugovora ta se vrijednost može popeti do 32 milijuna dolara", ističe Aljoša Pavelin, predsjednik Uprave Viktor Lenac.

Uz hrvatske radnike rade i američki specijalisti za ovakve poslove. Osim brodogradilišta, koristi od ovog remonta imaju i mnogi drugi. Nešto manje od dvije stotine časnika i mornara provest će na širem riječkom području gotovo pola godine.

"Jako je lijepo ovdje, dio posade već je četvrti put ovdje. Ljudi u Rijeci, Opatiji vrlo su susretljivi, lijepo nas dočekuju i ugošćuju, ugodno se osjećamo", priča Michael Matis, časnik Američke mornarice.

U škveru se nadaju da će se ugodno osjećati i posade drugih američkih vojnih brodova za čije će se remonte Viktor Lenac javiti na natječaje što bi osiguralo dobre prihode i radna mjesta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene