Novi Zagreb vikendima bez tramvaja
Novi Zagreb vikendima bez tramvaja Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Pixsell

Zagrebački Holding objavio je kako će od sutra do 28. veljače vikendima biti obustavljen tramvajski promet Novim Zagrebom. Umjesto tramvaja vozit će izvanredna autobusna linija 607 koja će prometovati na dionici Savski most – Avenija Dubrovnik – Držićeva – Ulica grada Vukovara.


Zbog radova na sanaciji Mosta mladosti tramvajski promet Novim Zagrebom bit će obustavljen vikendima (subota i nedjelja) u periodu od 16. siječnja do 28. veljače.

Vezani članci ZET pokrenuo tri tramvajske linije - 2 Pogledajte snimku: Nakon godinu i pol tramvaji voze preko remetinečkog rotora Radovi na tramvajskoj pruzi, ilustracija Zastoj u tramvajskom prometu: Automobilom upao u rupu na pruzi na Maksimirskoj, izvlačio ga pauk

Kao supstitucija uvodi se izvanredna autobusna linija 607 koja će prometovati na dionici Savski most – Avenija Dubrovnik – Držićeva – Ulica grada Vukovara.

Autobus će se polukružno okretati na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara te će ulazno-izlazno stajalište biti u Držićevoj (kod “Dione”).

Za vrijeme izvođenja radova, tramvajske linije 6, 7 i 14 prometovat će izmijenjenim trasama:

Linija 6: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Heinzelova – Žitnjak

Linija 7: Dubec – Autobusni kolodvor – Ulica grada Vukovara – Savski most

Linija 14: Mihaljevac – Trg bana Josipa Jelačića – Frankopanska – Savska cesta – Savski most

Autobusna supstitucija noćne tramvajske linije 31 prometovat će uobičajenom trasom.

Korisnike iz ZET-a mole za razumijevanje.