Ivan Forjan (Dnevnik.hr)
Ivan Forjan (Dnevnik.hr)

I ove godine birače na glasačkim mjestima dočekuje listić većega formata, zbog mogućnosti preferencijalnog glasovanja. Evo kako se snalaze.


U popodnevnim satima nešto je više birača na jednom od biračkih mjesta u centru Zagreba, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan. "Ono što primjećujem jest da starija populacija više ne dolazi na birališta, već sve više i više mladih izlaze na birališta", kaže Forjan.

Na biralištima nema problema i sve protječe bez incidenata.

'Građani se dobro snalaze, ovo u biti nije prvi put da imamo preferencijalno glasovanje nego već četvrti put. Dva puta smo to imali na izborima za Europski parlament i na prošlim izborima. Starijoj populaciji ipak treba dosta da prouče taj glasački listić, sada možemo reći i list. Inače, ovdje sve protječe u redu, nije zabilježen niti jedan incident, a glasački odbor kaže da je izlaznost manja nego u istom razdoblju lani. Za sada možemo reći da na birališta uglavnom stižu stariji ljudi, mlađa populacija će svoje pravo glasa ostvariti vjerojatno u kasnijim satima', izvijestio je s jednog biračkog mjesta u središtu Zagreba reporter Nove TV Ivan Forjan.