Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta otvorena do sezone?

VIDEO: Užurbano se buši tunel zbog stijene na cesti Makarska-Vrgorac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjećate li se goleme stijene koja vozilima priječi put na cesti Makarska-Vrgorac? Još uvijek je tamo, od listopada.

Ipak, do špice turističke sezone cesta bi trebala biti otvorena. U tijeku su radovi na probijanju tunela, a provjerili smo kako napreduju. Na Stupici radovi u punom jeku, buši se tunel, postavlja eksploziv. Napreduje se metar po metar, posao je iznimno opasan i tehnički složen. U Hrvatskim cestama tvrde da se radi u tri smjene, 24 sata na dan.

Pročitajte i ovo Radovi na tunelu kroz Kozjak - 4 Tunel kroz Kozjak Gradi se novi ulaz u Split, ići će preko Kaštela, a građani upozoravaju: "Toliko će ljudi ginuti" Prosvjed u Omišu - Građani žele tunel - 1 PONOVNO PROSVJEDUJU Omišani ne odustaju: Opet zatvorili promet na magistrali, prije nastavka gradnje zaobilaznice traže probijanje novog tunela

'Napredovanje je 10 metara za sada, još se nalazimo u početnoj fazi kad imamo minimalno napredovanje od miniranja cirka metar kad uđemo u ovu stijenu koju vidimo iza nas imati ćemo puno veće napredovanje tako da očekujemo negdje do početka sedmog mjeseca proboj samog tunela', Kaže Miroslav Vučković, glavni inženjer HC-a.

Ovdje na stupici tunel se buši punom parom, nakon dvjestotinjak metara izići će se ponovo na cestu i na taj način prebrodit će se ova kako stručnjaci kažu najkritičnija stijena. Kažu, nije ju se moglo dovoljno osigurati. Mještani Zabiokovlja s nestrpljenjem čekaju kada će moći normalno do mora. 'Nije to neki intenzitet radova da se vidi da je to stvarno će bit u nekim rokovima koji su bili dogovoreni gotovo, mi sad vidimo ovdje da mjesec dana firma radi na tome imamo par metara tunela', ističe Gojko Trlin iz Ravče.

Stoga strahuju da do ljeta neće biti gotovo. 'Da su ovako počeli odmah, to ne bi bilo pobuna seljaka ni naroda koji putuju tada ni zaposlenika i bilo koga', kaže Tomislav Miočević iz Kozica. Sada oni koji imaju izdržljiviji auto putuju starom makadamskom cestom preko Biokova. Kad se tunel probuši i kad bude sigurno pustit će se u promet, ali samo do kraja ljeta, kad će se ponovno zatvoriti kako bi se obavili završni radovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene