Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljoprivredni sajam

VIDEO: U Gudovcu kao da nema recesije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razloga za veselje bilo je u Gudovcu kraj Bjelovara na tradicionalnom poljoprivrednom međunarodnom sajmu. Uz ponudu gotovo 400 izlagača - zbog čega organizatori viču da nema recesije - mlađi su mogli naučiti kako su to radili naši stari. Uz konjske vuče pravi hit bili su traktori oldtimeri.

Svi koji su konja vidjeli samo na slici mogli su se u Gudovcu uvjeriti kolika je pomoć bio seljaku. A danas su birali najboljeg u izvlačenju klada. No, samo bič nije sve što treba da bi konj bio vrijedan, kažu vlasnici. 'Kupili smo ga s četiri godine i to što je tad naučio nije zaboravio nikada', kaže vlasnik konja Marko Šolaja. Konje su zamijenili uglavnom traktori. Uz ove moderne koji su bili izloženi na sajmu posebna atrakcija bili su oldtimeri. Njihovi vlasnici nadmetali su se ipak u vozačkim sposobnostima. Pozornost je plijenio 73-godišnji 'starac'. 'Kod jedne bake je bio. U raspadnom stanju jel! I onda sam ga ja kupio i trebalo je tri godine da se to obnovi da se to zrihta i da ide', otkriva Ivan Sabljak iz Old timer kluba Kurbla.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Ilustracija Očevid u tijeku Teške prometne nesreće na dva kraja Hrvatske: Jedna osoba poginula, još jedna završila u bolnici

Vikend u Gudovcu provelo je sve što vrijedi u Hrvatskoj poljoprivredi, ali i međunarodni izlagači. I 20-ak tisuća posjetitelja razlog su za zadovoljstvo organizatora. 'Očekivali smo sajam sa blagim padom, međutim moram reći da ovaj sajam porast, ne samo izlagača nego i posjetitelja, ljudi ovdje dolaze, razgledaju kupuju ili barem planiraju kupnju. Dakle kao da se ne vidi nikakva recesija', kaže direktor sajma Zlatko Kalaj. Sajam se večeras zatvara, a novo okupljanje i veselica bit će poslije jesenske žetve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene