Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija za građane

VIDEO U Gospiću preko noći niknulo bijelo brdo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sustav MeteoAlarm izdao je upozorenja najvišeg-crvenog stupnja zbog nadolazeće zimske sredozemne ciklone koja će donijeti obilne snježne oborine dijelovima Hrvatske, većem dijelu Slovenije te dijelovima Austrije i Italije. Najviše je snijega dosad palo, razumljivo, u Lici i Gorskom Kotaru.

Ličke kuće prekrio je debeli snježni prekrivač.

Gospođu Milku iz Gospića skoro je zamelo, pa je cijelo jutro provela s lopatom u ruci. Temperature ispod nule probudile su Gospićane. Ivan Devčić ima pune ruke posla da bi oslobodio automobil. "Ma to nije još ništa kako će još biti, ali normalno, to je vrijeme sada veljača", kaže.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici

Dežurne ekipe od rane zore čiste nanose snijega. Sve ralice su na terenu.

"Sve ekipe su na terenu, cijelu noć su evo radile, vozile su snijeg iz samog centra grada Gospića radi sigurnosti prometa, ali i sigurnosti pješaka na području grada", ističe Ivan Biljan, načelnik stožera za zaštitu i spašavanje Gospić.

Čiste se i autoceste na kojima prometa skoro i nije bilo. Policija je usred Like zaustavila kamione jer prema Dalmaciji nisu smjeli voziti zbog vjetra. Gužva se brzo stvorila.

Nemaju gdje ni dežurne službe s velikim količinama snijega, pa je usred Gospića niknulo ledeno brdo. Ova je veljača ipak pokazala zube.

Snijeg i vjetar otežavali su promet u Gorskom kotaru. U Delnicama je palo čak 40 centimetara snijega. Zimski uvjeti i obvezna oprema na većini cesta. Za Karlovac je danas bilo izdano crveno upozorenje - no problema tijekom dana nije bilo.

Izdano je upozorenje da se zbog obilnih snježih oborina ne parkiraju vozila ispod stabala i da se izbjegava kretanje u njihovoj blizini. Potpuno drugačija slika stiže iz Pule. Cijeli dan puhala je jaka - takozvana 'črna bura'! Uz kišne oblake, bila je najjača na sjevernom te južnom dijelu Istre, gdje je dosezala orkanske udare i do 90 kilometra na sat.

U Zagrebu je uz slab snijeg najveći problem stvarao jak sjeveroistočni vjetar promet i vjetar Preventivno je zatvorena Sljemenska cesta. Zimske službe u Zagrebu su spremne - na terenu je 227 ekipa.

"Kako će noć dolaziti temperature će padati, snijeg će se intenzivirati i ujutro, ako bude onako kako meteorolozi govore, bit će ga i preko 30 centimetara u gradu i široj okolici", kaže Alenko Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta.

Savjet građanima za sutra je da ostave vozila kod kuće i koriste javni prijevoz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene