Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti vezanjem lancima

VIDEO: Tri godine moli Fond za privatizaciju da mu vrati novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogorčeni ratni vojni invalid ulogorio se pred Fondom za privatizaciju, a prijeti i da će se svezati lancima ako se ne riješi njegov višegodišnji problem. Naime, od Fonda za privatizaciju dobio je njemu neupotrebljive dionice koje nisu na tržištu već 5 godina.

Molio je Dinko Kevac posljednje 3 godine Fond za privatizaciju da mu vrate novac. Kao ratni invalid dobio njemu neupotrebljive dionice Hospitalije. Naime, njima se na burzi uopće ne trguje još od 2007. godine. 'To je isto kao da su mi dali tisuću kila trulih naranči pa da prodam, eto', pojadao se Dinko. 'Ma ne mičem se odavde nema šanse', poručuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad niti lanci ne pomažu Branitelji ispred Fonda za privatizaciju prijete štrajkom glađu Slika nije dostupna Traži svoj novac VIDEO: Branitelj invalid svezao se lancima pred Fondom

Fond mu ne želi dati zamjenske dionice, pa smo prije mjesec dana za pomoć zamolili ministra branitelja. 'Može se gospodin ako imate njegove podatke ostavite ih pa ćemo ga mi nazvati', odgovara Tomislav Ivić, ministar branitelja. Dinko kaže kako je odgovor uvijek bio isti, a to je apsolutno ništa, odnosno da se invalidima uvijek u paketu dodjeljuju i dionice kojima se trguje i one kojima se ne trguje.

'Dionicama dodijeljenim gospodinu, osim dionica Hospitalije d.d. se redovito i gotovo svakodnevno trguje na zagrebačkoj burzi', stoji u priopćenju Fonda. Danas je Dinko došao s vrećom za spavanje, sutra će, kaže doći s lancima. 'Tako ću se zavezati, da me neće ni vatrogasci neće moć odvezati', rekao je na kraju. Opet smo se obratili ministarstvu ali i tamo su danas svi bili ili na sastanku ili na putu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene