Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ne daju detaljan opis

VIDEO: Tražili smo s policijom varaždinskog snajperista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko se krije iza nišana zračne puške i više od mjesec dana plaši prolaznike u središtu Varaždina, policija još uvijek ne zna. Dosadašnja potraga za varaždinskim snajperistom nije dala rezultata. Policiji se u potrazi pridružila i naša ekipa.

Od zgrade do zgrade i tako više od mjesec dana. Svoj sili policajaca izmiče osoba, koja zračnom puškom nišani varaždinske prolaznike. Stanarima se čini da je zastrašivanje počelo davno prije. 'Vidjeli smo dolje kod kioska prije dva mjeseca dva dečka kraj pruge da pucaju zračnom puškom', rekli su stanari u razgovoru s policijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo"

No, njihovog se izgleda nije lako sjetiti. Barem ne na prepad policije. 'Izdaleko je bilo, pokraj mene je prošao metak i onda sam ih opomenuo, skoro su mi psa pogodili', dodao je stanar u razgovoru s policijom.

>> 'Varaždinski snajperist' i dalje neuhvatljiv

I 100-injak metara dalje, ulicom se prepričavaju slične scene. 'Iz zgrade nasuprot nas se zna čuti da netko gađa golubove s tom puškom, a sada da li se radi o istoj osobi, tko će znati', rekla je jedna Varaždinka policajcima. Više od toga, varaždinski plavci ne mogu dobiti. 'Pretežno govore da su čuli ii vidjeli, ali nitko direktno ne daje nekakav detaljniji opis, da bi vidio iz kojeg stana se čulo pucanje, da bi držao zračno oružje. Nitko ništa ne zna, a svi sve znaju', rekao je Željko Grilec iz PU varaždinske.

Nekoliko su sumnjivaca priveli. No, i to se pokazalo promašenim. Kažu, nemaju evidenciju svih
koji imaju oružje pa im je svaka pomoć dobrodošla. 'Čekamo da nam netko nešto javi, da ga ulovimo prije nego pogriješi', dodaje varaždinski policajac.

'Nitko normalan ne bi to radio'

Greške Varaždinci ne praštaju. Smatra da policija možda nema dovoljno kvalitetnih informacija da ga uhvate ili da ga premalo traže. A to što su sugrađani na meti nepoznate osobe, gradske čelnike nimalo ne zabrinjava. Iz grada poručuju da razloga za paniku nema. Premda vjeruje da će im kad-tad pasti u ruke, zamjenik gradonačelnika priznaje da mu proći ulicom iz koje je 'snajperist' do sada birao svoje žrtve nije svejedno.

'Da je ugodno, nije. Ja najmanje tri puta tjedno prolazim tuda. Nitko normalan ne bi to radio', rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Slobodan Mikac. Onaj tko se šali upozorenja, očito, nije shvatio dovoljno ozbiljno. Metkom iz zračne puške do sada je upucao tri žene. Sve je lakše ozlijedio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene