Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da u dječjim vrtićima nije uvijek najveselije dokazala je i zmija u pješčaniku trogirskog vrtića, a djeca šibenskog igraju se okružena smećem kojeg stanari zgrade bacaju s balkona.


Linijom manjeg otpora stanari zgrade u ulici Bana Ivana  Mažuranića rješavaju se kućnog smeća. S balkona vrećice bacaju na ulicu, štoviše i pred vrata dječjeg vrtića Ciciban koji se nalazi u istoj zgradi. 'Stanari bacaju nemilice. Padaju komadi leda, smeće, boce, tegle, ulošci, pa čak i šprice', ispričala je odgojiteljica Maja Šarić.

Djeca u opasnosti

Vezani članci Policija, ilustracija DORH objavio detalje: Šibenski lihvari dva puta pokušali oteti dužnikovu 12-godišnju kći te je lakše ozlijedili Varaždinsko odlagalište otpada - 1 Nadležni prebacuju lopticu, građani bijesni: "Sramotno je kaj su napravili", "Imam osjećaj da je netko dobro natrpal džepove"

Iz nabrojanih 'letećih artikala' lako se može shvatiti kako se djeca nalaze u opasnosti pa iz šetnje, po hitnom postupku moraju natrag u vrtić. Prostor za igru izgleda kao deponij smeća. Bombardiranje srećom, još nikoga nije ozlijedilo. 'Oni ni ne gledaju kad bacaju smeće, leti to u bilo koje doba dana', kazala je čistačica Dragica Knežević.

Nitko ne zna tko baca?!

Stanari zgrade danas elegantno spuštaju rolete. Smeće kažu vide, ali tko ga baca nisu primijetili. A djeca se dotle igraju u smeću koje misteriozno leti s 14-erokatnice. Čistači ulice pak kažu, kako ne mogu toliko očistiti koliko ga stanari s vlastitih prozora mogu baciti.