Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)ukusna šala

VIDEO Skandalozno: Prodaju 'muda' pod žvakaće gume!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je kompanija proizvela žvakaće gume s lajtmotivom devinih testisa. 'Camel Balls' skandaliziraju Europu, a stigli su i u Hrvatsku.

Španjolske žvakaće gume s 'motivom' devinih testisa skandaliziraju državu po državu u Europi. Artikl 'Camel Balls', što u prijevodu može značiti 'devine kuglice', ali i 'devina muda', na tržištu se prvi put našao prije nekoliko godina.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 teška nesreća FOTO Stravični prizori s mjesta pogibije motociklista: Automobil završio na krovu Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Na pakiranju se može vidjeti crtež mužjaka deve s istaknutim testisima ispod kojih stoji natpis 'punjeni tekućinom' te nekoliko porazbacanih kuglica pored kojih piše 'ekstra gorko', što prilično direktno ukazuje što bi se tu trebalo žvakati.

>> U Mostaru žvakaće od kojih rastu grudi

Sporne žvakaće punjene gorkim sirupom proizvodi španjolska tvrtka Fini, čiji predstavnici tvrde da im je cilj našaliti se, a usto i zaraditi.

No, već su iz nekoliko europskih država stizale priče zaprepaštenih roditelja čija su djeca dolazila kući iz škole s takvim žvakaćim gumama.

Mirror je tako u travnju izvijestio da je 'devina muda' žvakala 7-godišnja djevojčica Ruby Mckenzie, čija je 26-godišnja majka Charlene tada rekla: 'Bila sam zgrožena kad sam to vidjela. Mislim da su žvakaće potpuno neprimjerene. OK su za odrasle, koji se mogu i nasmijati, ali ne mogu zamisliti smiješnu stranu činjenice da se ovakav proizvod nalazi među slatkišima ili u trgovinama u koje zalaze mala djeca.'

U Hrvatskoj su se do sada ove žvakaće mogle nabaviti putem interneta, ali 24 sata piše da su se pojavile na jednom privatnom kiosku u Velikoj Gorici. Devina su se 'muda' i u Lijepoj našoj brzo našle na meti kritika nekih roditelja, no vlasnica kioska u njima ne vidi ništa sporno, a njezinoj su prodavačici žvakaće ukusne.

Da su žvakaće neprimjerene smatraju u zagrebačkom Društvu za zaštitu potrošača, koji pozivaju na njihovo uklanjanje s polica.

Biste li vi žvakali 'Camel Balls'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene