Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj jednog projekta

VIDEO: Rezanje paviljona koji se 'proslavio' u Veneciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U riječkom Brodogradilištu 3. maj danas je počelo rezanje oštećenoga plutajućeg paviljona koji je trebao biti postavljen na prošlogodišnjem bijenalu arhitekture u Veneciji.

Paviljon je dotegljen u 3. maj iz brodogradilišta u Kraljevici, gdje je bio od početka rujna, kad se vratio s neuspješne plovidbe prema Veneciji krajem kolovoza 2010.

Pročitajte i ovo 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Napokon isplata Počele isplate plaća radnicima 3. maja: "Vratit ću dug banci i prijateljima" Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Paviljon Brod izrađen je u brodogradilištu u Kraljevici. To je konstrukcija od metalne armaturne mreže, visoka pet metara i mase 35 tona, kroz koju se mogu kretati posjetitelji, a postavljena je na teglenici. Osmislilo ju je 15 hrvatskih arhitekata pod vodstvom Lea Modrčina, njezina gradnja trajala je mjesec dana, a arhitekti su se odrekli honorara u korist troškova njezine izgradnje.

>> Ministarstvo kulture milijun kuna bacilo u otpad?

Tijekom tegljenja prema Veneciji konstrukcija je popustila, a paviljon se slegnuo i nagnuo na jednu stranu. Arhitekti su odlučili ne izložiti paviljon pa je vraćen u Kraljevicu. Trebao je biti izložen kao nadopuna izloženoj projektnoj dokumentaciji o njegovu nastanku.(Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene