Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk Vrtlara

VIDEO: Organizirali pogreb za tvrtku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici dubrovačkoga Komunalnog poduzeća Vrtlara danas su ispred Gradske vijećnice organizirali miran prosvjed te simboličan 'pogreb' svojeg poduzeća.

Radnici Vrtlara štrajkaju od prošlog tjedna i traže isplatu plaća za srpanj i kolovoz, a na taj su se način, kako su rekli, odlučili i simbolično oprostiti od svojeg poduzeća.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Budući da je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na službenom putu u Turskoj, radnici su pozvani na sastanak sa zamjenicima gradonačelnika Tatjanom Šimac-Bonačić i Nikom Šaljom, no oni su odbili doći na taj sastanak.

>> 'Pet mjeseci nemam plaću a moram kćerima studenticama dati za upis'

Zamjenici dubrovačkoga gradonačelnika tijekom mirnog prosvjeda održali su konferenciju za novinare i tom su prilikom rekli kako je grad Dubrovnik prema Vrtlaru ispunio sve obveze te da će danas biti uplaćena akontacija od 350.000 kuna za ugovorene radove za listopad, što će biti dovoljno za jednu plaću.

Niko Šalja rekao je da će se sutra održati skupština društva na kojoj bi trebala biti prihvaćena odluka o realizaciji kredita od 12 milijuna kuna, za što je potrebna i suglasnost Gradskog vijeća čija će se sjednica održati najkasnije do 20. listopada.

Zalog za podizanje tog kredita, kojim bi se riješili financijski problemi Vrtlara, jest zemljište na dubrovačkom području Solitudu. Tim kreditom bile bi podmirene i otpremnine radnika koji žele sporazumno raskinuti ugovor, a nakon toga slijedilo bi i restrukturiranje toga gradskog poduzeća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene