Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traži pomoć

VIDEO: Prepoznate li ove vandale - novčana nagrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Osijek s vandalima se odlučio razračunati na neuobičajen način. Naime, za informaciju koja vodi do imena počinitelja, osječki gradski ured nudi novčanu nagradu od 1000 kuna.

Na službenim internetskim stranicama Osijeka, gradski oci zajedno s Policijskom upravom Osječko-baranjskom i Savjetom mladih grada Osijeka objavili su svoj naum. Nude 1000 kuna onome tko ima informacije koje će dovesti do uhićenja vandala koji uništavaju gradsku imovinu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga Goran Grlić Radman Sporna imovina Grlić Radman nije prijavio vilu i kapelicu: "Bio sam fokusiran na posao"

Godišnje se u Osijeku uništi gradske imovine u vrijednosti dva milijuna kuna. 'To je iznos dovoljan da izgradimo dva nova dječja igrališta', rekao je Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka. Dodao je kako su stoga pokrenuli akciju dodjele nagrada od tisuću kuna građanima koji prikažu i imenuju vandale.

'Prošle godine zabilježena su 123 djela uništavanja gradske imovine, a otkrivena su 84 počinitelja. U velikoj mjeri vandali su osobe mlađe životne dobi, ispod 20 godina, ili u radnim dvadesetima', rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Ćaleta.

Očito je da su vlasti grada shvatile kako im je jeftinije rješenja novčano nagraditi građane koji su voljni surađivati s policijom, nego bezuspješno hvatati vandale i neumorno popravljati gradsku imovinu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene