U video dobrodošlice turistima u Omišu, župa sv. Petra uključila je i snimke nadzorne kamere na kojima se vidi kako turisti u njihovom dvorištu vrše nuždu.


"Zahvaljujemo na brizi, ali naše masline su sasvim dovoljno pognojene", poručuju iz Župe u Omišu u kojoj su na snimkama nadzorne kamere primijetili da turisti često dolaze u njihov vrt i ondje vrše nuždu.

Vezani članci Gašenje požara Tragedija u domu za starije kod Omiša: U požaru zgrade preminule dvije osobe, u tijeku evakuacija Pijavica (Screenshot: Reuters) Mirno se kupali u Crnom moru, a onda ih zaprepastio nesvakidašnji prizor

Montirani video objavljen je na Facebook stranici župe, a počinje umirujućom glazbom i idiličnim prizorima Jadranskog kraja. No, u poruku dobrodošlice umetnute su i snimke nadzornih kamera i sarkastično upozorenje kao komentar na neprimjereno ponašanje pojedinih turista - ''Nikakvo dodatno gnojenje nije potrebno. A za sve vaše potrebe u Hrvatskoj postoji toalet'', napisali su u videu.

Video objavljen na njihovoj Facebook stranici dobio je brojne komentare. Mnogi su ovakvo ponašanje osudili, a mnogi su se i dobro nasmijali.

Dnevnik.hr je kontaktirao župnika i evo što nam je rekao.

"Sa ovim problemom susrećemo se godinama, ne samo naša župa nego cijeli Omiš, ugostitelji, iznajmljivači, itd. Što se konkretno naše župe tiče, postoji wc koji je i namjenjen hodočasnicima i turistima, iznimno čist i uredan i zaista nema nikakve potrebe za vršenjem nužde bilo gdje osim tamo gdje se ona i obavlja. Hvala Vam, Božji blagoslov!".