Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Imamo novu, ekskluzivnu snimku policijske intervencije na Markovu trgu. Snimka oštrog svladavanja jednog od prosvjednih šetača na trgu otvara pitanje je li upotrijebljena prekomjerna sila.


Jedan od svjedoka, brat privedenog, rekao nam je da je maltretiranje policije nastavljeno u policijskoj postaji. Unatoč, eksplicitnom sadržaju, policija je danas bez komentara. Snimka napada policajaca na prosvjednika Dubravka Krčmareka sve je šokirala. Dubravkov brat Siniša koji je sve to i snimio kaže kako je nastavak maltretiranja uslijedio u policijskoj postaji.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ponosan sam što sam bio dio tog zločinačkog pothvata' Slika nije dostupna Uoči presude: Markov trg pod 'opsadnim stanjem'

'Svega je bilo. Mislim, ljudi su to vidjeli na snimkama. Recimo, nisu vidjeli da su ga u stanici brutalno maltretirali. Njih trojica ga je na podu držalo i jedan mu je sa oba dva koljena na kičmi stajao. Pritiskao ga je dolje da nema straha', priča Siniša Krčmarek, Dubravkov brat. Siniša policiju optužuje da su ga psihički zlostavljali.

'Jer su me tjerali da sve to gledam. Morao sam se kontrolirati da ne reagiram. I to je bilo jako, jako strašno!', kaže Siniša. Satima su, kažu bili u postaji bez ikakvih prava. U policiji nisu htjeli komentirati navode, a bez komentara ostao je i ministar Karamarko. 'Recimo, brat uopće nije imao pravo na odvjetnika. Nakon toliko sati koliko smo bili uhićeni nije imao pravo na odvjetnika. Čak su mu u početku osporavali pravo na liječnika. Na kraju su ipak morali dati mu liječničku pomoć', dodaje Siniša. Dubravko je trenutačno kod kuće, leži u krevetu dok mu ne bude bolje. 'Nadam se da će sutra koliko toliko biti spreman za novi prosvjed', rekao je na kraju njegov brat.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju