Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Megapopularna pjesma "Happy" inspirirala je spot posvećen ljubiteljima knjige. Povodom današnjeg svjetskog dana knjige, diljem Hrvatske se obilježava Noć knjige.


Na tragu popularnih video clipova na glazbu pjesme Pharrella Williamsa "Happy", trenutačno najpopularnije skladbe na svijetu, snimljeni su urnebesno smiješni kadrovi za spot "Sretni s knjigom", koji neće ostaviti ravnodušnim ni jednog ljubitelja knjige.

Zabranjena knjiga otkriva perverzne tajne scijentologa

Vezani članci Demi Moore i Ashton Kutcher (Foto: Profimedia) Zbog 15 godina mlađeg muža pristajala je na seks utroje, htjela mu je pokazati da je zabavna Nina Morić i Ricky Martin (Foto: Youtube screenshot) Prošlo je već 20 godina: U spotu jednog od najvećih hitova u glavnoj smo ulozi gledali zgodnu Hrvaticu

Najveseliji kadrovi koji su stizali sa svih strana uvršteni su u spot koji možete vidjeti priložen niže teksta.

Snimalo se u Čakovcu, Zagrebu, Splitu, Županji, Korčuli, Belom Manastiru. U spotu plešu učenici, učitelji, autori, knjižničari, knjižari te slučajni knjigoljupci koji su se zatekli u prolazu.

Diljem Hrvatske danas se obilježava Noć knjige, kao i svake godine 23. travnja. "Noć knjige", kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi se afirmirala kultura čitanja. Obilježava se treću godinu zaredom. Uz brojne knjižnice, muzeje, galerije i vrtiće, ove godine prvi put događaju su se priključili neki zatvori i kaznionice.

Ravnateljica Nacionalne sveučilišne knjižnice, Dunja Seiter-Šverko povodom ove manifestacije podsjetila je na važnost knjiga i knjižnica u današnjem društvu rekavši kako su 'knjižnice su kuće knjiga, čiji se oblici mijenjau sukladno civilizacijskim promjenama i povećanim komunikacijskim dosezima, zadržavajući svoju strukturu koja poput temelja u svojem beskonačnom obilju jest čovjekov trag u kojem gradimo ljudsku povijest'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook