Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni scenarij

VIDEO: Gašenje vatre u tunelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapalilo se vozilo u tunelu Vrške na autoceti Rijeka - Zagreb, ima ozlijeđenih, dojavu je primio operater u nadzornom centru autoceste u Delnicama.

Za manje o minute dvije vatrogasne ekipe s navalnim vozilima već jure prema mjestu nesreće. U tunel stižu za tri minute, razvlače crijeva, počinje gašenje pjenom. Izvlače teško ozlijeđenu osobu i evakuiraju je. U ispomoć stiže i treći kamion JVP Delnice.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Vježbu s takvim, crnim scenarijem održali su vatrogasci s autoceste Rijeka - Zagreb kako bi provjerili koliko su spremni za predstojeću turističku sezonu. Nakon zbrajanja rezultata, provjere vremena reakcije, gašenja i spašavanja - osmijeh na licu. Prema sinoć viđenom i ovu turističku sezonu intervnetne službe na hrvatskim autocestama dočekuju spremne.

Posljednjih pet godina na autocesti Rijeka-Zagreb nije se dogodio požar vozila u tunelu koji je, zbog dima, skučenosti i panike, jedan od najzahtjevnijih događaja u vatrogasnom poslu.

Evo i nekoliko savjeta za vozače u slučaju požara na vozilu u tunelu:
- ostanite pribrani
- odmah dojavite na 112 ili preko SOS telefona uz cestu o požaru
- probajte evakuirati putnike
- maknite se od zapaljenog vozila - prijeti opasnost od gušenja dimom ili eksplozije
- oslobodite jednu kolnu traku da vatrogasna vozila mogu stići do mjesta nesreće

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene