Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano otvorenje 'Nevice' u petak

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju 'Kerumovi vrtići'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanima vas kako izgleda Kerumov vrtić? Kamera Nove TV prva je zavirila u novo zdanje. S dva mjeseca zakašnjenja ovih će dana splitski gradonačelnik ispuniti svoje prvo obećanje i otvoriti vrtiće. Jedan od njih nazvao je Nevica. Splićani se šale - po sestri.

Šareni, novopremljeni prostor čeka još samo vrevu mališana. Vrtić 'Nevica' na Brdima bit će svečano otvoren u petak. Još se rade završne finese, a odgajateljice za tu prigodu danas izrađuju poklone. One, kažu, jedva čekaju. 'Jedino što čekamo je to da obučemo naše kute za rad i da dočekamo novu djecu i upoznamo se s njima', kazala je odgojiteljica Lidija Stehlik. 'Jako sam uzbuđena, normalno da smo svi zajedno sretni. To smo dugo čekali. Jedva čekamo da počnemo raditi s djecom', dodala je odgojiteljica Marijana Bubalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar Bor na Trgu bana Jelačića bogat program i noviteti U Zagrebu sve spremno za otvaranje Adventa: Pogledajte što nas sve čeka na omiljenom božićnom sajmu

Idući tjedan svoja vrata će otvoriti i vrtić 'Brnistra' na Žnjanu, no još se ne zna točan dan otvorenja preostalih četriju vrtića. Ostali vrtići su također opremljeni - kuhinje su montirane, uzimaje se uzorci vode i čim uzorak vode pokaže da je ispravan, vrtić se može otvoriti', kazala je dogradonačelnica Splita Anđelka Visković. Iako su se trebali otvoriti prvog rujna, pa prvog listopada, a evo sad sve prelazi ipak u studeni, gradska vlast kaže da se nije moglo brže. 'Proveli smo javnu nabavu i na svu sreću nije bilo nikakvih žalbi po tom pitanju, ali dosta ovih dobavljača su ovi koji nisu iz grada Splita pa dok smo dostavljali i sve rezultate o nabavi, pa potpisivanje ugovora, to sve skupa je malo prolongiralo znači vrijeme smo izgubili u tom smislu', dodala je Visković.

A procedura se ipak mora poštovati - iako je Željku Kerumu bila potrebna afera i optužni prijedlog DORH-a da nauči tu lekciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene