Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaljubljeni u morske dubine

VIDEO: Prekrasne podvodne fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kažu da je prirodu najljepše snimati nakon bure. No, ako je u pitanju more, to se ne može primijeniti za njegove dubine. U rovinjskom se akvatoriju danas skupilo dvadesetak natjecatelja na kupu hrvatske u podvodnoj fotografiji. Unatoč valovitom moru, dva su sata podvodni aparati neumorno radili.

Ljubitelji podvodne fotografije jedva su čekali svoj prvi uron. Podvodna je spilja izmamila najviše aparata. 'Mala, lijepa spilja sa interesantnim padovima svjetla, sunčevih zraka i mislim da je to najveća vrijednost ove lokacije', rekao je Hinko Car. 'Vidljivost nije bila baš najbolja, sve je ovako u zelenim tonovima, ali spilja u kojoj smo bili je jako lijepa', kaže Vedran Frka. 'Slikao sam baš tu u spilji nekoliko motiva, pokušao sam nešto snimiti pola pod vodom pola nad vodom, ćemo vidjet što je uspjelo', dodao je Danijel Frka.

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Ljepotom rovinjskog podmorja impresionirani su i inozemni natjecatelji. 'Hrvatska je po pitanju Jadranu puno ljepša od talijanskog djela i zato dolazim ovdje svaka dva tjedna', rekao je Fabio Jadrino. Pogled na opremu u vrijednosti i do 15.000 eura svjedoči o profesionalizaciji ove aktivnosti u Hrvatskoj. 'Veseli to da na ovom natjecanju imamo 16 refleksnih aparata i samo četiri kompaktna što znači da se ovaj sport, odnosno aktivnost nekako razvija', rekao je Marino Brzac, povjerenik za podvodnu fotografiju HRS. Svijet iznad površine ne može se mjeriti s onim ispod, reći će ovi zaljubljenici u morske dubine. A kad se njegov dijelić zauvijek zarobi u slici, užitak je potpun.

Ronite li?

  • Nikad
  • Rijetko
  • Često

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene