Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokvarka u Gorskom Kotaru

VIDEO Ovo je najdublja špilja u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U njoj su se skrivali mještani od fašista u Drugom svjetskom ratu, znala je poslužiti medvjedima za zimski san, ali i glazbenicima za održavanje koncerata! Riječ je o najdubljoj špilji u Hrvatskoj, špilji Lokvarki u Gorskom kotaru.

Ovo je najdublja hrvatska špilja u koju može ući svatko. 'Postojnska jama je velika, to je drugo, ali stvarno je ovo lijepo', Jadranka Furjan, gošća iz Slovenije.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti

Posjetitelji su oduševljeni umjetničkim djelima koje je stvarala priroda desetine metara pod zemljom. 'Stvarno je predivno, sve ovo oko nas izgleda kao u bajci, predivno', Martin Franck, posjetitelj iz Njemačke.

>> Hrvatski speleolozi vratili se iz jedne od najopasnijih ekspedicija

Više od kilometra ove prirodne ljepotice već je istraženo. 'Ide na 75 metara u dubinu od ulaska inače, špilja ima i nešto više duboka je 277 metara, ali evo mi smo samo prošli dio i svejedno je najdublja špilja u Hrvatskoj', kaže Agnješka Bolf, voditeljica obilaska.

Ova je kraška ljepotica otkrivena prije stotinu godina, no i dalje je posjećuju tek rijetki. Ljubitelji podzemnih tajni i glazbe dogodine će doći na svoje. Planira se koncert ozbiljne glazbe duboko, duboko pod zemljom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene