Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udari valova

VIDEO: Oštećene morske orgulje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka tramuntana raštimala je noćas morske orgulje u Zadru. Iako svaki teži gotovo tonu, snažne udare valova nisu izdržali kameni blokovi. Štetu će pokriti osiguranje, a stručnjaci za sigurnost i stabilnost objekata kažu da je šteta minimalna.

Morske orgulje u Zadru danas sviraju tužnije melodije. Snažni valovi uzrokovani jakom tramontanom odlomili su tri kamena bloka. Stručnjaci odbacuju mogućnost da je izvođač radova napravio jalov posao, smatraju da su valovi bili neočekivano snažni i da se ovaj incident nije mogao predvidjeti. 

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Prije dva dana tramontana je uništila i nekoliko brodica u gradskom naselju Diklo.

'Valovi koji su sada bili, to su valovi koji se rijetko pojave, ne znam je li se u 100 godina pojavljuju, koji su mjerodavni za dimenzioniranje otpora udaru vala', rekao je Josip Babeli, stručnjak za sigurnost i stabilnost.

Uz stručnjake i predstavnike grada morske je orgulje obišla i policija. Napravljen je očevid, a očekuje se da će štetu pokriti osiguranje. 

Iako je šteta minimalna, ovo nije prvi incident na novoj rivi u koju je dosad uloženo više od 50 milijuna kuna. Zbog oštećenja na Pozdravu suncu gradski su oci bili primorani odrediti pravila ponašanja. Zabranjeno je skakanje i vožnja po instalacijama, a nakon što uštimaju orgulje mogli bi i zabraniti šetanje po njima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene