Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neretva, Mandarine...

VIDEO Novi gradonačelnik Metkovića otkrio po čemu je njegov grad poseban!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imate priliku ovih dana u programu Nove TV gledati poziv da i vi budete dio povijesnog trenutka: da nam pošaljete svoje snimke kojima ćete pokazati zašto vjerujete u Hrvatsku i zašto je volite.Među prvima, posebna mjesta u gradu u kojem živi otkrio je novi gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov.

Grad Metković je poljoprivredno središte koje ima 700 do 800 hektara obradive površine puno su zemlje Metkovci oduzeli moru i iskoristili za svoj život. Među najuspješnijim našim proizvodima je mandarina po kojoj je ta dolina Neretve poznata kako Hrvatskoj, tako i Europi.

Pročitajte i ovo Svjetski tjedan glaukoma - 4 Bolesti posvećen tjedan Zmija kradljivac glavni uzročnik gubitka vida u ranoj fazi, godišnje oslijepi 4 i pol milijuna ljudi Metković Upozorio i lokalni stožer Raste broj zaraženih u dolini Neretve: Sve krenulo s jedne svadbe...

Metković je i simbol sporta, pogotovo rukometa. U njihovoj dvorani nastali su brojni svjetski prvaci i zlatni olimpijci. Novi gradonačelnik vjeruje da će zbog talenta koji imaju u sebi, Metković i dalje biti rasadnik vrhunskih sportaša.

>>
Pet stvari koje trebate znati o 'zaboravljenoj dolini'...

'Ako pričamo o Metkoviću, moramo se vratiti 2.000 godina u prošlost, u rimski grad Narona koji čini temelje naselja. Vid je grad na kojem se temelji kulturna baština Neretve', kazao je Petrov.

Zahvaljujući tom arheološkom nalazištu, kao i velikoj kulturalnoj baštini koju ovaj kraj posjeduje, Petrov očekuje da će Metkovć i dolina Neretve postati veliko turističko središte. 'Upravo zato što su Neretvani živjeli od rijeke i polja danas možemo uživati čistu rijeku uz dolinu koja je mamac turistima da dođu u ovaj kraj', zaključio je Petrov.

Po čemu je Metković poseban možete pogledati i u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene