Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Imate priliku ovih dana u programu Nove TV gledati poziv da i vi budete dio povijesnog trenutka: da nam pošaljete svoje snimke kojima ćete pokazati zašto vjerujete u Hrvatsku i zašto je volite.Među prvima, posebna mjesta u gradu u kojem živi otkrio je novi gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov.


Grad Metković je poljoprivredno središte koje ima 700 do 800 hektara obradive površine puno su zemlje Metkovci oduzeli moru i iskoristili za svoj život. Među najuspješnijim našim proizvodima je mandarina po kojoj je ta dolina Neretve poznata kako Hrvatskoj, tako i Europi.

Vezani članci Božo Petrov (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Božo Petrov: "Nakon pojave Mosta, više ništa nije isto" Slika nije dostupna Most izgubio svoju utvrdu, nema nijednog župana, ali uporno odbija priznati poraz

Metković je i simbol sporta, pogotovo rukometa. U njihovoj dvorani nastali su brojni svjetski prvaci i zlatni olimpijci. Novi gradonačelnik vjeruje da će zbog talenta koji imaju u sebi, Metković i dalje biti rasadnik vrhunskih sportaša.

>>
Pet stvari koje trebate znati o 'zaboravljenoj dolini'...

'Ako pričamo o Metkoviću, moramo se vratiti 2.000 godina u prošlost, u rimski grad Narona koji čini temelje naselja. Vid je grad na kojem se temelji kulturna baština Neretve', kazao je Petrov.

Zahvaljujući tom arheološkom nalazištu, kao i velikoj kulturalnoj baštini koju ovaj kraj posjeduje, Petrov očekuje da će Metkovć i dolina Neretve postati veliko turističko središte. 'Upravo zato što su Neretvani živjeli od rijeke i polja danas možemo uživati čistu rijeku uz dolinu koja je mamac turistima da dođu u ovaj kraj', zaključio je Petrov.

Po čemu je Metković poseban možete pogledati i u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook