Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teškoće u prometu

VIDEO: Obilne kiše i potopi u većini krajeva, na Zavižanu prvi snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U podnevnim satima na Zavižanu su prvi puta ove sezone zalepršale pahulje snijega.

Snimke i fotografije nevremena šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako je na Zavižanu u dvanaest sati temperatura zraka bila 0 stupnjeva te da pada umjereni snijeg.

Loše vrijeme i u ostatku je zemlje. Olujno kišno nevrijeme opet je stvorilo velike probleme u mnogim gradovima.
Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom sinoć je pogodilo Rijeku, a u Vukovarskoj ulici, automobili su vozili kroz pravu vodenu bujicu, što je mobitelom snimio i naš čitatelj.

Kišno nevrijeme stvorilo je probleme i nekim trgovinama.

Tijekom proteklih 24 sata do jutros u 8 sati u Rijeci je palo 220 litara kiše po četvornom metru, doznaje se u meteorološkoj postaji u Rijeci. Od te količine, od sinoć u 20 sati do jutros u 8 sati, palo je 200 litara kiše, čime je u samo jednoj noći nadmašen višegodišnji prosjek padalina za rujan, koji za Rijeku iznosi 166 litara po četvornom metru, izvijestili su meteorolozi.

Zbog izuzetno obilne kiše bila su poplavljena niža područja grada, i to između Mlake i Fiumare u središtu grada, rekao je za Hinu zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe Rijeka Hinko Mance. Najveći problemi bili su u pothodnicima gdje su neka vozila ostala zaglavljena u vodi pa je blokiran promet, a zabilježena su i dva udara groma u objekte u Rijeci. Na jednom je izgorio krov u površini od 30 četvornih metara, kazao je Mance.

Voda je izbacivala i oborinske šahtove pa su mjestimično nastajali 'pravi gejziri i jezerca vode' na prometnicama i u drugim dijelovima grada što je otežavalo promet. Nakon rješavanja urgentnih slučajeva, jutros je nastavljeno ispumpavanje vode iz podruma u širem središtu grada.

Na kvarnerskom području jutros puše bura, a na riječkom kiša je prestala.

Rijeku je nevrijeme s obilnom kišom pogodilo i na samom kraju prošlog mjeseca te su ulicama grada i cestama isto tako tekle vodene bujice, no kiša tad nije uzrokovala veće štete.

Nevrijeme u Zadru i Splitu

Teške oborine opet su napravile probleme i u Zadru, kojeg je nedavno pogodila poplava, koja je napravila veliku štetu.

Zbog veće količine kiše koja je jutros pala na zadarskom području, Državna intervencijska postrojba Zadar, sa 6 vatrogasaca i 2 vozila, priključila se lokalnim vatrogasnim snagama u intervenciji ispumpavanja vode na više lokacija, izvijestio je DUZS.

Kiša je napravila probleme i u Splitu, gdje se mjestimice stvaraju poprilične lokve vode, koje isto tako stvaraju probleme vozilima u prometu. Jednu takvu snimio je i naš čitatelj.

Kiša i na šibenskom području

Obilna kiša koja od jutros pada na šibensko-kninskom području prouzročila je probleme stanovnicima te županije. Na gradskim prometnicama, posebno na glavnoj gradskoj prometnici, Ulici Stjepana Radića, te na prometnici kroz naselje Mandalina, stvorile su se velike lokve nakupljene kišnice koje su otežavale promet.

Iz županijskog centra 112 doznaje se kako su zaprimili nekoliko poziva koje su uputili Šibenčani, kojima je bujica vode poplavila podrume u staroj jezgri Šibenika.

Međutim, navode iz Centra, svi su problemi otklonjeni, a svim županijskim prometnicama trenutno se prometuje neometano.

>> Evo što je nevrijeme napravilo u Rijeci za samo 10 minuta!

Kišovito i vjetrovito čitav dan

Današnji dan obilježit će oblačno, kišovito, vrlo vjetrovito te svježe vrijeme. Mjestimice se očekuje obilna kiša, ponegdje više od 50 mm u 24 sata.

Kiša će u mnogim predjelima biti obilna, a najveće količine očekuju se osobito ujutro i prijepodne u Središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj te na srednjem i južnom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije.

Sljeme je jutros bilo najhladnije u Hrvatskoj, s izmjerenih tek 4 stupnja Celzija. Ispod 10 stupnjeva mjerili su i Delnice, sa 7 izmjerenih stupnjeva te Čakovec i Bednja s 9 izmjerenih stupnjeva.

Tijekom dana puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će jaka do olujna, na udare i orkanska bura. Na srednjem i južnom još će u početku puhati jako i olujno jugo. Temperatura zraka u padu.

Dnevna maksimalna temperatura osjetno će pasti u odnosu na prethodne dane. U unutrašnjosti će biti između 8 i 13, a na Jadranu od 12 do 15 na sjevernom te od 15 do 20 stupnjeva Celzija na južnom dijelu.

Zbog nevremena oštećen led u pulskoj Areni

Zbog sinoćnjeg nevremena u Puli lakše je oštećena ledena površina u Areni u kojoj sutra počinje hokejski spektakl 'Arena Ice Fever - Pula MMXII'. 'Zbog pada napona električne energije i gašenja strojeva za održavanje leda te vjetra s kišom, došlo je do manjih oštećenja ledene površine u Areni.

'Cijeli tim od jutros ulaže iznimne napore kako bi osposobio led za hokejski spektakl "Arena Ice Fever - Pula MMXII" koji počinje sutra u pulskoj Areni. Nema sumnje da ćemo to i uspjeti', izvijestio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić u današnjem priopćenju za javnost. Dodao je da će zbog nemogućnosti održavanja treninga zagrebačka momčad u Pulu doputovati tek danas poslijepodne pa je stoga otkazana i konferencija za novinare koja se jutros trebala održati u Puli.

'Finalna potvrda o održavanju besplatnog klizanja za građanstvo još uvijek nije otkazana te će se prema svim najavama ipak održati, jer želja organizatora, ali i čelnih ljudi grada Pule, bila je da se da prednost građanima te da oni ipak dožive nezaboravno iskustvo klizanja u Areni', navodi se u priopćenju za javnost Medveščaka i dodaje kako organizator je uložio sve napore u 'borbi s vremenom kako bi isporučili ono što smo i najavili'.

Igrači i stručni tim Medveščaka na druženje s građanima doći će večeras na Karolinu, koja se danas otvara u 18 sati.'Bude li novih komplikacija tijekom današnjeg dana, još su moguće manje promjene u programu, ali javnost će o svemu biti pravodobno obaviješten. Organizatori događaja zajedno s gradom Pulom čine sve što je u njihovoj moći kako bi ispunili svoja obećanja. Nema razloga panici, utakmice će se odigrati u pulskoj Areni', zaključio je Vučinić u priopćenju za javnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene