Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čistii plavi Dunav

VIDEO: Na Dunavu još nije zabilježeno zagađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnjim analizama vode Dunava u Hrvatskoj nije utvrđeno onečišćenje uzrokovano ekološkom katastrofom u Mađarskoj.

Sve izmjerene vrijednosti su u skladu s uobičajenim koncentracijama kao i u sustavnu praćenju prijašnjih godina, priopćila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Pročitajte i ovo Ilustracija U Austriji Nesreća na Dunavu: Kruzer pun putnika udario u betonski zid, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Posredna odgovornost Direktor mađarske tvornice aluminija pušten iz pritvora

>> Umrla i deveta žrtva otrovnog mulja u Mađarskoj

U priopćenju se navodi da dežurne službe Hrvatskih voda u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije nastavljaju pratiti kakvoću vode Dunava u Hrvatskoj. Voda se uzorkuje dva puta na dan na 1429. kilometru Dunava kod Batine na graničnom profilu s Mađarskom.

Mjere nadzora i uzorkovanja vode provodit će se i nadalje, ovisno o razvoju stanja u Mađarskoj, te rezultatima analiza i procjeni stanja nadležne vodopravne inspekcije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, navodi u priopćenju DUZS.

Mađarski premijer Viktor Orban posjetio je područje zapadne Mađarske poplavljeno otrovnim muljem oko tvornice aluminija, a njegova bi vlada danas trebala odlučiti hoće li se ondje proizvodnja nastaviti nakon nesreće u kojoj je poginulo najmanje devet i ozlijeđeno 150 ljudi.

Po najnovijim provjerama, nema novih oštećenja na zidovima velikoga spremnika, izjavila je glasnogovornica tima za izvanredna stanja Gyorgyi Tottos.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene