Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bezopasan susret

VIDEO Morski pas u plićaku kod Pirovca, drugi pas ga je zbunjeno promatrao: "Malo su se podružili"

Morski pas je viđen kako pliva u Jadranskom moru kod Pirovca. Ljudi koji su ga snimili umiruju građane i kažu da je to normalna pojava.

Kod Pirovca je viđen morski pas kako u plićaku pliva u subotu. Snimili su ga djelatnici za iznajmljivanje brodova u tom gradu. "Kasnije je otplivao prema otvorenom moru, prema Kornatima", rekli su nam iz Rent a boat Pirovac.

Na jednom od videa, može se vidjeti kako pas zbunjeno gleda - morskog psa. "Vidite da nema opasnosti, peseki su se malo podružili", rekli su nam iz Rent a boat Pirovac te dodali da su morski psi normalna pojava.

"Morski pas u plićacima vise nisu rijetkost, a zabilježeno je vise od 30 vrsta morskih pasa u Jadranu. Kako je već spomenuto u medijima, pretpostavlja se da je Morski pas viđen u Pirovcu isti onaj snimljen u Medulinu prije dva dana", rekli su iz Rent a boat Pirovac.

Pročitajte i ovo Morski pas Što kažete? ''Ono kad ti se morski pas dočepa kamere'': Jedini način da vidite usnu šupljinu i ostanete živi

Dodaju da nema potrebe za panikom jer se najvjerojatnije radi o morskom psu lisici ili modrulju.

"Lisica je vrsta morskog psa koja može narasti do pet metara, te je zaštićena vrsta morskog psa kao i Modrulj. Napadi morskih pasa na ljude su prava rijetkost. Štovise, nije prvi put da je ova vrsta viđena u plićaku, a turisti su počeli gledati na ovu pojavu više kao atrakciju", kazali su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene