Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi hrvatski inovatori osmislili su genijator, izum koji povećava učinkovitost svih motora s unutrašnjim izgaranjem.


Genijator mladih hrvatskih inovatora smanjuje potrošnju goriva i do 10 posto, produžuje radni vijek automobila, smanjuje emisiju štetnih ispušnih plinova, odnosno smanjuje negativan utjecaj na okoliš. Rezultati primjene genijatora vidljivi su već nakon 15 minuta.

Vezani članci Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Bandić uvjeren da će zbog "Genijatora" Zagreb lakše disati, ali ne želi o drugim temama: "Ne želim laprdati o bilo čemu i bilo gdje" Slika nije dostupna Predstavljen izum koji bi mogao spasiti živote 1,2 milijarde ljudi na Zemlji

Za svoj izum dobili su brojne nagrade i na međunarodnim natjecanjima. Najviše se ipak, kažu, ponose nagradom za najbolje inovatore - Nikola Tesla, u kategoriji prošireno djelovanje.

VIDEO Izum ove tinejdžerice mogao bi promijeniti svijet!

'Imamo prvo natjecanje Arka 2013. brončana medalja, onda ide Inova zlatna medalja, sajam u Ivanić Gradu zlatna medalja i glavna nagrada Nikola Tesla prije dva mjeseca', rekao je za Novu TV Nikola Ćosić, inovator.

'Benifiti su uštede goriva 10 i više posto. Vozne preformanse se uvelike poboljšavaju i do 20 posto vozilo dobiva na okretnom momentu, a testovi ispušnih plinova pokazuju smanjnje i do 90 posto', kaže Petar Jončić, inovator.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook