Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještani Segeta Donjeg odlučili su iskazati nezadovoljstvo 'privremenim' pristaništem u svom mjestu zbog čega su danas na najvećem gubitku - turisti.


Već sinoć počeli su problemi u trajektnom pristaništu Seget Donji kod Trogira kada su mještani brodicama počeli zauzimati pristanište kako trajekt ne bi mogao pristati. Njima je, naime, prekipjelo jer problem ovog pristaništa postoji već dulje vrijeme. Ono je zamišljeno kao privremeno rješenje dok se ne izgradi pristanište u Solinama što je projekt koji je već dugo 'u izgradnji'.

Vezani članci Bijeli lavovi U vozilo im uskočio prekrasni bijeli lav, vodič im poručio da se samo opuste Gužve na graničnim prijelazima u Istri Na tri granična prijelaza Istru tijekom vikenda napustilo 64 tisuća putnika, ušlo 42 tisuće

Prije Segeta, pristanište je nešto sjevernije, no to zemljište je dano u koncesiju za privatnu marinu. Pristanište u Segetu, reći će mještani, prava je katastrofa jer se radi o malom mjestu koje zbog njega bude zatrpano kolonama automobila.

FOTO Turiste šokiralo smeće na Pelješcu: 'Propala sam u zemlju od srama'

Stoga su mještani odlučili onemogućiti pristajanje trajektu koji je vozio s Malog i Velog Drvenika. U koloni su na Velom Drveniku ostali deseci automobila, u nekima je bilo i djece, neki od turista su propustili trajekte za Anconu za koje karta košta i do 100 eura, neki su propustili letove, a jedan turist je rekao kako će mu propasti posao od 20.000 eura ne stigne li do sutra na posao. Na Malom Drveniku turisti su spavali u automobilima u koloni. Niti im je bila ponuđena hrana ni smještaj izuzev nekoliko mještana koji su im nosili vodu.

Nakon određenog vremena policija je raščistila pristanište, no trajekt za plovi samo tri puta u danu zbog čega će još neko vrijeme trajati odlazak svih turista s ovih otoka.

Dodajmo još tome da je 112 broj upravo zbog ovoga cijelu noć i dan zatrpan pozivima dok u Ministarstvu turizma nitko ne diže slušalicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook