Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki mališani u dječjim radionicama izrađuju božićne ukrase koji će ovih blagdana krasiti osječke trgove.


Uz malo mašte, boje i papira, malena je Karla izradila svog anđela. 'Ovo je moj anđeo i zove se Sara', povjerila nam se. Sara i drugi anđeli nastali su u kreativnoj radionici. Maštoviti će klinci ove godine gradu Osijeku prištedjeti novac za Božićne ukrase. Kažu, time će ukrasiti cijeli grad za Božić.

Vezani članci Morbidni ukrasi Jesu li im sve na broju?! Morbidnim ''ukrasima'' toliko prestravili susjede da su im pozvali policiju Susret Internetom kruži preslatka snimka najboljih prijatelja koji su se vidjeli prvi put od početka izolacije

>> Svi gradovi štede na ukrasima osim metropole

Od običnog kartona uz dječju maštovitost nastaju zanimljive kreacije. Posla su se primili i roditelji. Od prvih koraka, kažu, djecu treba učiti kako da energiju usmjere na vlastitu kreativnost.

Odvratiti mlade od nasilja

'Ima tih projekata, ali je mala posjećenost. Mislim da je stvar u roditeljima', rekla nam je Arijana Senčar Majetić. Uz nekoliko poteza kistom, ukrasa je sve više. Andreja će njegov anđeo čuvati u školi. 'Mi se ne tučemo. Nekad se malo znamo, ali to se samo igramo', kaže Andrej Hengl.

U noćnim satima prijete i opasnosti. Naučiti ih da odole izazovima ulice, velik je zalogaj. U kreativnim radionicama uče ih nekim drugim vrijednostima. 'Treba djecu što više zaposliti da manje misle na nasilje i da svoju energiju koriste kreativno, ili da se bave sportom', napominje majka Angelina Lončarić. Mali umjetnici pokazali su da mogu i žele. Sad je red na onim velikima.