Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki mališani u dječjim radionicama izrađuju božićne ukrase koji će ovih blagdana krasiti osječke trgove.


Uz malo mašte, boje i papira, malena je Karla izradila svog anđela. 'Ovo je moj anđeo i zove se Sara', povjerila nam se. Sara i drugi anđeli nastali su u kreativnoj radionici. Maštoviti će klinci ove godine gradu Osijeku prištedjeti novac za Božićne ukrase. Kažu, time će ukrasiti cijeli grad za Božić.

Vezani članci Bebe (Foto: Screenshot/YouTube) Mali pametnjakovići oduševili roditelje, njihova snalažljivost dobro će vas nasmijati Sandra Perković i Marino Jay (Foto: Sonja Dvornik) Romantičan video čija je glavna zvijezda naša proslavljena olimpijka ugledao svjetlo dana

>> Svi gradovi štede na ukrasima osim metropole

Od običnog kartona uz dječju maštovitost nastaju zanimljive kreacije. Posla su se primili i roditelji. Od prvih koraka, kažu, djecu treba učiti kako da energiju usmjere na vlastitu kreativnost.

Odvratiti mlade od nasilja

'Ima tih projekata, ali je mala posjećenost. Mislim da je stvar u roditeljima', rekla nam je Arijana Senčar Majetić. Uz nekoliko poteza kistom, ukrasa je sve više. Andreja će njegov anđeo čuvati u školi. 'Mi se ne tučemo. Nekad se malo znamo, ali to se samo igramo', kaže Andrej Hengl.

U noćnim satima prijete i opasnosti. Naučiti ih da odole izazovima ulice, velik je zalogaj. U kreativnim radionicama uče ih nekim drugim vrijednostima. 'Treba djecu što više zaposliti da manje misle na nasilje i da svoju energiju koriste kreativno, ili da se bave sportom', napominje majka Angelina Lončarić. Mali umjetnici pokazali su da mogu i žele. Sad je red na onim velikima.