Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Supertajnu akciju kodnog imena 'Reklame' naša je kamera zabilježila u zoru u Dubrovniku. Komunalni redari su, naime, gradsku jezgru 'očistili' od reklama.


Jedna po jedna sa zidova stare gradske jezgre nestajale su reklame. Akcija komunalnih redara počela je već u pet ujutro. 'Kako smo dobili izvještaj iz našeg centra za promet i komunalne poslove, nekih 45 reklama je skinuto', kazao je dubrovački dogradonačelnik Niko Šalja

Vezani članci Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Holivudska glumica tvrdi da nikad nije doživjela više mržnje nego u Dubrovniku, opisala je traumatično iskustvo na koje je reagirao i dubrovački gradonačelnik Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca

Vlasnike reklama, akcija je očito, zatekla nespremne. Iako je o skidanju već bilo govora, izgleda kako nitko nije vjerovao kako će zaista biti i uklonjenje. 'Nismo imali informaciju da će to netko skinuti. Ja sam zvao policiju jer sam mislio da je to netko odvio i odnio', kazao je ugostitelj Maro Hajdarahodžić.

Dubrovčani su podijeljeni - neki će napokon uživati u staroj gradskoj jezgri, a nekima će nedostajati šarenilo. Čelnici grada najvaljuju kako su reklame tek početak - iduće su na redu ugostiteljske tende. Kamene ulice i Stradun od sada će, kažu, sjati pravom ljepotom.