Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Probijena zaštitna ograda

VIDEO: Kiša na području Omiša izazvala odrone zemlje i stijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozačima u Dalmaciji problem bi ovih dana zbog obilne kiše mogli stvoriti odroni. Na nekoliko mjesta na području Omiša, kamenje i zemlja odronili su se na cestu tijekom prošle noći.

Stijena je probila i zaštitnu mrežu, no probleme na cesti nije stvorila. Nakon sušnog perioda, obilna kiša pada u Dalmaciji danima. To je uzrokovalo odrone stijena i zemlje koji zasad ipak nisu veliki, pa vozači nisu zabrinuti.

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split

Sve što je noćas palo i smetalo prometu, uklonile su brzo županijske ceste. No obilna kiše i nevrijeme tjeraju još strah u kosti Jerčićevima u Omišu, gdje se prije dva i pol mjeseca stijena odronila u dnevni boravak.

>> Ogromna kamena gromada pala na kuću u Omišu

Koliko je stijena na i oko njegove kuće palo Marinko Marunčić više teško i broji. 'Pet, šest ili sedam. Hvala Bogu, nitko nije ozlijeđen', rekao je.

No kaže nije ga strah živjeti ovdje. 'Zbog kamenja koje se odranja sadimo stabla i radimo zidove', objasnio je. Da ih čuva od kamenja izgradili su i kapelicu.  A Boga mole da uslijed ovih kiša ne bude opet odrona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene