Nakon aktiviranja klizišta uništene su prometnice, kuće, voćnjaci, vinogradi i groblje.


U općini Kravarsko aktiviralo se klizište i uništilo prometnice, vodovodnu infrastrukturu, mjesno groblje, brojne voćnjake i vinograde. Deset obiteljskih kuća u Kravarskom u opasnosti je od urušavanja, a dvije su toliko oštećene da će ih biti potrebno srušiti.

Vezani članci Ilustracija Proglašena elementarna nepogoda: Zagorski župan otkrio kolika je šteta od tuče koja je nedavno pogodila taj kraj Slika nije dostupna Elementarna nepogoda za još šest zagorskih općina

U Čučerju novo klizište, dugo 60 metara

Štete iznose i 100 tisuća kuna po kući, dok ukupnu štetu Općina procjenjuje na 15 milijuna kuna. Ovakvu katastrofu ne pamte niti najstariji mještani, donosi KronikeVG.

U potpunosti je uništeno pedeset grobova, a svi čiji su najmiliji tamo sahranjeni ostali su šokirani jer će se pokojnici morati ekshumirati.

'Jednostavno su grobnice proklizale, neke su se pomakle i za dva metra. Najveća investicija će biti te grobove staviti u prvobitno stanje. Mi jednostavno grobove moramo sanirati i pokušati pokojnicima vratiti mir. To će biti jedan veliki zahvat gdje će biti potrebne ekshumacije, raditi drenaže, a zatim ponovno vraćati grobnice na svoja mjesta. Sve će trajati sigurno nekoliko mjeseci', kaže načelnik Općine Vlado Kolarec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju