Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je presedanom u europskoj praksi nazvao nepravomoćnu presudu protiv HDZ-a u slučaju 'Fimi media', te poručio da HDZ "nikada neće prihvatiti kolektivnu odgovornost".


"Presuda je presedan i uvjereni smo da nismo odgovorni. Na presudu ćemo se žaliti", istaknuo je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Vezani članci Andrija Jarak Zašto stranka nije kriva nego - odgovorna i kada bi Vrhovni sud mogao odlučivati o pravomoćnosti Ivo Sanader (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Izmijenjena optužnica protiv Sanadera i HDZ-a: Još povećan vrtoglavi iznos koji je bivši premijer spremio u džep

"Javnosti i članovima HDZ-a želim poručiti da smo potpuno uvjereni da nismo odgovorni i da ćemo se žaliti. Nikada nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Pojedinci koji su počinili kaznena djela moraju odgovarati, no kolektivna odgovornost stranke ne dolazi u obzir", izjavio je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

"Ovu stranku čini više od 200 tisuća poštenih ljudi, građana ove zemlje, od kojih mnogi i sami imaju socijalne probleme uzrokovane lošim radom ove vlade i ne možemo stranku proglašavati lopovskom", naglasio je Karamarko. Uvjeren je da su članovi HDZ-a i dalje ponosni "jer su u stranci koja je stvorila hrvatsku državu".

Krivi su! Sanaderu se oduzima imovina!

Najavio je da će se HDZ žaliti na presudu, jer su "sigurni da će se ona zloupotrebljavati u političke svrhe". Članove je pozvao na "hrabrost, jedinstvo i snagu koju HDZ ima i koja će stranku dovesti do pobjede na euroizborima".

U pratnji potpredsjednika Sabora Željka Reinera i političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka, Karamarko je napomenuo da nevoljko komentira nepravomoćne presude, ali da "kao čovjek koji se cijeli svoj radni vijek borio protiv kriminala kao načelnik policijske uprave i koji je kao ministar počeo fazu ozbiljne borbe protiv korupcije", mora reći da je ova presuda presedan, ne samo u hrvatskoj, nego i u europskoj praksi".

Na novinarska pitanja Karamarko nije želio odgovarati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook