Što se događa kada u autoservis dođe žena (ili muškarac) koja nema pojma o autu? Ekipa Provjerenog odlučila se (raz)uvjeriti u urbanu legendu o automehaničarima spremnima na laku prijevaru.


Automobil koji je bio posve ispravan, osim što nisu radila pojedina svjetla i što je bio oštečen ispušni lonac, a što je utvrđeno u stanici za tehnički pregled te namjerno nije popravljeno, neki od automehaničara su proglasili neispravnim za tehnički pregled, ali iz razloga koje u stanici nisu utvrdili.

Vezani članci Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Provjereno istražuje slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Ima li onih koji su mogli spriječiti kobni ishod, što kažu stručnjaci? Aktivisti Živog zida na deložaciji - 2 Bivši članovi Živog zida optužuju stranku za iskrivljavanje istine o deložacijama: "Nismo znali da ljudi nisu plaćali režije i da su zapravo skvoteri..."

Jedan je tako revno obavio svoj posao 'popravka' da je pokvario kontakt bravu pa je automobil stvarno trebalo popravljati.

Rekorder što se tiče cijene je automehaničar koji je na tehnički ispravnom automobilu nabrojao toliko kvarova da se cifra popela na 1 100 kuna.

Više u video prilogu.