Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije samo 5 godina, cijeli svijet se digao na noge zbog jednog njihovog danskog kolege.


Isti je u jednim lokalnim novinama izradio karikaturu proroka Muhameda. Neredi i prosvjedi protiv Danske izbili su u svim islamskim zemljama.

Vezani članci Neobična ljubav psa i laneta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neobična ljubav između psa i laneta: Xena je kući dovela malenog Srećka, no pravo je iznenađenje tek uslijedilo Slika nije dostupna Trump objavio karikaturu na kojoj vlak udara CNN-ova reportera

Na sreću, naši karikaturisti, svojim radom nisu izazvali takav kaos, no njihov rad rijetko ostane neprimjećen. Većinu nasmije, druge razbjesni. Najčešće političare, njihovu najveću inspiraciju!

I oni su se nekima zamjerili svojim radom tako da probušenih guma, cenzure, pa i prijetnje smrću ni njima nisu nepoznanica.

Neki od najpoznatijih hrvatskih karikaturista sebe drže kritičarima I komentatorima hrvatske javnosti. Tekstom i slikom, ponekad na suptilan, a ponekad i na vrlo očit način govore ono što mnogi misle.

Kako sve hrvatski karikaturisti ljute političare i otkud im inspiracija da nas nasmiju pogledajte sutra navečer na programu Nove TV u magazinu Provjereno u 22 sata.