Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunska šteta

VIDEO: Jugo uništilo uzgajalište tune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na otvorenom moru između Murtera i Biograda dramatične posljedice olujnog juga na uzgajalištu tune. Šteta se tek treba zbrojiti, ali će sigurno biti milijunska.

Razorni valovi uništili su uzgajalište. 8O tona tune završilo je na dnu mora. Šibenski ronioci pokušavaju spasiti što se spasiti da ali priroda je neumoljiva, orkansko jugo nikako da se smiri.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Trajekt se bori s jugom Orkansko jugo u Dalmaciji VIDEO Trajekt jedva pristao zbog olujnog vjetra: Otkazane linije za Vis i Hvar

Vrtlog juga razbio je kaveze s tunom. Dio ribe uginuo je, a dio predviđen za japansko tržište pobjegao je. Šteta je milijunska. Većina od 80 tona ribe, potpuno je neiskoristiva i završit će na odlagalištu neupotrebljivog mesa.

'To je tvrtka koja zapošljava priličan broj radnika. Daje posao velikom broju kooperanata i sigurno da će sada upasti u probleme', kaže predsjednik Sindikata hrvatskih ribara Petar Baranović.

Točan iznos štete još je nemoguće utvrditi, a radnici tvrtke nadaju se kako neće ostati bez posla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene