Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban 'gušt' za radnog vremena

Hrvati rekorderi u ispijanju kava?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada iskrali s radnog mjesta i skoknuli na kavicu? Ma priznajte, makar u sebi - sigurno jeste. Jer upravo je to kronična bolest Hrvata - ispijanje kave.

Hrvati navodno na kavama provedu 2,25 milijuna sati dnevno. Kratkom inspekcijom oko podne u središtu Zagreba otkrili smo da većina koja ondje sjedi zapravo bježi s posla. Bilo od privatnika ili državne uprave. Svi upitani, naravno, inače nikad ne sjede po kavama, ali 'danas je bio prelijep dan za sjedenje u uredu'. Neki su se čak i naljutili na anketu, vjerojatno zato što su u to vrijeme trebali biti na poslu, a neki su spojili posao i kavicu u radni sastanak. 

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Državne službe

No, Siniša Kuhar, tajnik Sindikata zaposlenih u državnim službama tvrdi da si ispijanje kave u radno vrijeme izvan uredskih prostorija u državnim službama danas malo tko može priuštiti. 'Pogotovo tamo gdje se prisutnost na poslu evidentira čak i skeniranjem otiska prsta', kaže Kuhar.

Kuharove riječi ipak su vrlo brzo demantirane. Ipak se ima vremena za kavice i u državnim službama. Djelatnici ministarstava naprimjer, poput glasnogovornice Ministarstva financija Sanje Bach koja je također danas iskoristila lijep dan i na pitanje je li joj radno vrijeme ostala zbunjena.

Kava ipak korisna svima

Ipak, psiholozi tvrde kako su kavice zapravo dobre za posao. 'Kava je konstruktivna stvar. Ljudi se ljudi odmore, popiju kavu i druže se i to je sasvim u redu. Živimo u vremenu kad se ne radi od 8 do 4 nego se može raditi 24 sata na dan u bilo koje doba dana. To je jedno pravo na osobni bioritam', smatra psiholog, dr. Milan Košuta.

No, ima i onih kojima ni liječničke preporuke ne mogu pomoći. Kavu za radnog vremena ne piju jer jednostavno - s radnog mjesta ne mogu ili za to nemaju vremena. A takvi uglavnom svoju plaću zarađuju kod privatnika...

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene