Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključna uloga u Afganistanu

VIDEO Pogledajte kako je ISAF odao priznanje hrvatskoj vojsci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je imala ključnu ulogu u obuci afganistanske vojne i nacionalne policije tijekom misije ISAF-a. Putem Facebook stranice ISAF-a, Hrvatskoj se u utorak odaje priznanje za njezin doprinos u Afganistanu.

Hrvatski vojnici u Afganistanu imali su i edukativnu misiju, a Ministarstvo vanjskih poslova RH financira i izgradnju nove škole s pet učionica i dva školska ureda pored vojnog kampa Marmal u provinciji Balkh.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Slika nije dostupna Pomažu građanima FOTO Hrvatski vojnici u Afganistanu

ISAF je objavio i fotografiju hrvatskog satnika Ivana Lilijana, zaduženog za suradnju s civilima, kako afganistanskim školarcima daje udžbenike. 

 

Hrvatski piloti surađivali su i sa svojim afganistanskim kolegama tijekom treninga i satova letenja na Mi-17 helikopterima. 

Hrvatska je jedna od preko 50 zemalja koje sudjeluju u misiji ISAF-a u Afganistanu. Misija NATO-a traje od 2003. godine.

 
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene