Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je imala ključnu ulogu u obuci afganistanske vojne i nacionalne policije tijekom misije ISAF-a. Putem Facebook stranice ISAF-a, Hrvatskoj se u utorak odaje priznanje za njezin doprinos u Afganistanu.


Hrvatski vojnici u Afganistanu imali su i edukativnu misiju, a Ministarstvo vanjskih poslova RH financira i izgradnju nove škole s pet učionica i dva školska ureda pored vojnog kampa Marmal u provinciji Balkh.

Vezani članci Damir Krstičević na komemoraciji za Josipa Briškog (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Komemoracija za poginulog vojnika, Krstičević kroz suze: ''Danas s Josipovom obitelji tuguje i njegova druga obitelj, obitelj Hrvatske vojske'' Slika nije dostupna FOTO Hrvatski vojnici u Afganistanu

ISAF je objavio i fotografiju hrvatskog satnika Ivana Lilijana, zaduženog za suradnju s civilima, kako afganistanskim školarcima daje udžbenike. 

 

Hrvatski piloti surađivali su i sa svojim afganistanskim kolegama tijekom treninga i satova letenja na Mi-17 helikopterima. 

Hrvatska je jedna od preko 50 zemalja koje sudjeluju u misiji ISAF-a u Afganistanu. Misija NATO-a traje od 2003. godine.