Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snimatelj Nove TV našao se u jednom trenutku između huligana i policije i huligani su u tom trenutku počeli vikati 'hajdemo na novinare' i počeli su bacati cigle na skupinu snimatelja i fotoreportera.


Jedna se cigla odbila o zgradu i pogodila snimatelja Nove TV u glavu. Teže je ozlijeđen, a nakon toga otišao je na šivanje rane.

Vezani članci Eksplozija u Rijeci - 5 Serija eksplozija u Rijeci: "U blizini staklenih površina to je izuzetno opasno. Ti geleri ubijaju" Krimski most Ukrajinski obavještajac priznao napad na Krimski most: "Morali smo poduzeti odgovarajuće mjere"

'Bio sam u prvim redovima s policijom i prosvjednicima i zatim sam se sklonio gdje je bila policija. Najdnom su počeli gađati kamenjem policiju i nas sve novinare, snimatelje i fotografe koji smo bili tamo, tako da je mene pogodila cigla. Huligani su cijelo vrijeme gađali kamenjem i ciglama, kantama, što su dohvatili čak su iskopavali kamenje s ceste i gađali', ispričao je snimatelj Nove TV Mišo Maoduš.

Tijekom prosvjeda branitelja koji se održavao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, skupina prosvjednika, tj. huligana uputila se Radićevom ulicom prema Markovom trgu gdje je naišavši na policijski kordon izazvala sukobe.

Na policiju, novinare, snimatelje i fotoreportere počeli su bacati baklje, kamenje, cigle i kante, a policija je uzvratila potjeravši ih natrag prema trgu. Izgrednici su za sobom ostavili i uništene izloge u Radićevoj ulici. 

U policiji su potvrdili kako se radi o 'Facebookovcima' i BBB-ima. Na snimkama se vidi kako huligani napadaju policiju, pale baklje, bacaju petarde i doslovno čupaju kamenje iz ceste i bacaju ga na policiju. Privedeno je 58 osoba, a ozlijeđeno je 33 policajaca i građana.

Među njima nisu bili hrvatski branitelji s prosvjednog skupa na Jelačićevu trgu, gdje ih se okupilo oko 15 tisuća ljudi.

>> VIDEO i FOTO: Snimke divljanja huligana u Zagrebu

>> 'Prolio sam krv, a Kosor kaže da mi je dala mirovinu'

>> Neredi i u Osijeku: Zgradu HDZ-a gađali grudama i oštetili vrata

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju