Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Triput jeftiniji od konkurencije

VIDEO: Hrvatska razvija turizam 'Bijelih zubi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska bi uskoro mogla postati i ozbiljno odredište stomatološkog turizma. Veliki svjetski trend, izbjeljivanje zubi, kod nas je tri puta jeftiniji nego u inozemstvu.

Do lijepog osmijeha može se već za 200 eura, a stomatolozi počinju koristiti i botoks. Novi trendovi predstavljeni su u Zadru, gdje traje veliki skup estetskih stomatologa. Upravo blistave zube želi sve više Hrvata. 'Ljudi koji imaju lijep smiješak imaju jako puno samopuzdanja', ističe Hrvoje Starčević, organizator kongresa estetske stomatologije.

Pročitajte i ovo Kozica Duga čak 25 cm Iznenađujući ulov: "Ovo je najveća kozica iz Jadrana koju smo vidjeli u 22 godine" Ivan Anušić Otkazao sastanak kolegi Anušić svojim potezom podijelio javnost: ''Na prvi pogled to djeluje logično i principijelno, ali samo na prvi pogled''

Ali sa samopouzdanjem i izbjeljivanjem ne treba pretjerivati. 'Pitanje je što mi mislimo da je bijelo i što je ono što je lijepo. Lijepo je ono što je prirodna boja zuba', ističe Dubravka Knezović Zlatarić sa stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Hrvatski stomatolozi u Zadru će se iduća 3 dana upoznavati s najnovijim svjetskim trendovima.

'Stomatolozi žele učiti i brzo napreduju kako bi mogli pacijentima pružiti vrhunsku uslugu', kaže Linda Greenwall, stručnjakinja za izbjeljivanje. U posljednje vrijeme stomatologija polako prelazi granice, jer bijeli zubi nisu dovoljni za savršen osmijeh. Odnedavno se u ordinacijama koristi i botox.

Uz kvalitetan kadar i najmodernije tehnologije polako se otvaraju mogućnosti za razvoj dentalnog turizma, jer u Hrvatskoj izbjeljivanje stoji svega 200-tinjak eura. 'Najviše je privlačnost stranim ljudima u Hrvatskoj ta cijena, zato što cijena rada je 3 puta jeftinija nego vani u svijetu', tvrdi Damir Dekorti, stomatolog. Nastavi li se razvoj ovakvim tempom Hrvatska bi, uz razna priznanja, uskoro mogla biti i poznata po turistima, s najljepšim osmijesima na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene