Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska bi uskoro mogla postati i ozbiljno odredište stomatološkog turizma. Veliki svjetski trend, izbjeljivanje zubi, kod nas je tri puta jeftiniji nego u inozemstvu.


Do lijepog osmijeha može se već za 200 eura, a stomatolozi počinju koristiti i botoks. Novi trendovi predstavljeni su u Zadru, gdje traje veliki skup estetskih stomatologa. Upravo blistave zube želi sve više Hrvata. 'Ljudi koji imaju lijep smiješak imaju jako puno samopuzdanja', ističe Hrvoje Starčević, organizator kongresa estetske stomatologije.

Vezani članci Botoks, ilustracija U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole Pronađena živa periska - 2 Dobre vijesti iz lošinjskog akvatorija: Pronađena ličinka iznimno rijetke vrste - u cijelom Jadranu potvrđeno je samo 18 živih jedinki

Ali sa samopouzdanjem i izbjeljivanjem ne treba pretjerivati. 'Pitanje je što mi mislimo da je bijelo i što je ono što je lijepo. Lijepo je ono što je prirodna boja zuba', ističe Dubravka Knezović Zlatarić sa stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Hrvatski stomatolozi u Zadru će se iduća 3 dana upoznavati s najnovijim svjetskim trendovima.

'Stomatolozi žele učiti i brzo napreduju kako bi mogli pacijentima pružiti vrhunsku uslugu', kaže Linda Greenwall, stručnjakinja za izbjeljivanje. U posljednje vrijeme stomatologija polako prelazi granice, jer bijeli zubi nisu dovoljni za savršen osmijeh. Odnedavno se u ordinacijama koristi i botox.

Uz kvalitetan kadar i najmodernije tehnologije polako se otvaraju mogućnosti za razvoj dentalnog turizma, jer u Hrvatskoj izbjeljivanje stoji svega 200-tinjak eura. 'Najviše je privlačnost stranim ljudima u Hrvatskoj ta cijena, zato što cijena rada je 3 puta jeftinija nego vani u svijetu', tvrdi Damir Dekorti, stomatolog. Nastavi li se razvoj ovakvim tempom Hrvatska bi, uz razna priznanja, uskoro mogla biti i poznata po turistima, s najljepšim osmijesima na svijetu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju