Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomozite da pomognemo

Hrabre majke ne predaju se u borbi za svoju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ništa ne može u čovjeku probuditi snagu kao bolest njegova djeteta. To među ostalima najbolje pokazuju i dvije majke koje ne troše vrijeme u tuzi i ne prihvaćaju ništa manje od najboljeg za svoju djecu. Zato su odlučne u namjeri da ih pošalju u inozemstvo na terapije kako bi jednog dana njihovi Danijel i Nika mogli imati posao, živjeti sami, a zašto ne i hodati?

Nensi i Marina dvije su majke s jasnim zadatkom: poslati Danijela i Niku u inozemstvo na intenzivne terapije prilagođene njihovim potrebama. Za odlazak im je potrebno 90.000 kuna. Ideja je rođena prije Božića: organizirat će dobrotvornu aukciju slika najboljih hrvatskih umjetnika. Brojni umjetnici odazvali su se Marininom i Nensinom pozivu.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Scena iz filma Titanic Aukcija Prodan kontroverzni rekvizit iz filma Titanic zbog kojeg se mnogi pitaju jesu li mogli preživjeti i Jack i Rose

Majke Nensi i Marina bacile su se u lavovski posao i organizirale dobrotvornu aukciju slika kako bi prikupile potrebnih 90.000 kuna. Dan aukcije bio je u subotu 16. svibnja u hotelu Dubrovnik. 'Nisam spavala cijelu noć i užasna mi je trema i panika', rekla je Marina, majka osmogodišnjeg Danijela. 'Trenutak kada su mi objavili da mi dijete ima cerebralnu paralizu to je za mene bilo naprosto nepoznanica. Imala sam faze šoka, faze tuge i faze negiranja, imala sam sve to, međutim još uvijek ih imam, ali ih potiskujem. Znači, to je jedna vježba koju nastojim svakodnevno odraditi', ispričala je Nensi.

Na kraju dana prodane su svega dvije slike i jedan kip. Nensi i Marina ukupno su prikupile 25.000 kuna. Uz 11.000 koje su do sad uštedjele, znači da im nedostaje još 54.000 kuna. 'Optimisti smo, imamo još dva tjedna do puta, možda se još uspije dogoditi čudo', rekla je Nensi nakon aukcije.

Danijel i Nika trebali bi iz Zagreba na terapiju otputovati za deset dana, ali samo ako njihove obitelji prikupe dovoljno novca. Želite li im pomoći da ostvare svoj cilj - javite nam se na provjereno@novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene