Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobrodošlica' turistima

VIDEO: Gradonačelnik zatrpao kamp zemljom i kamenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarna dobrodošlica prvim turistima - uoči otvaranja kampa u Živogošću ulaz je blokiran zemljom i kamenjem. Učinio je to gradonačelnik Podgore i to iz protesta jer je općini već dva mjeseca blokiran račun zbog ovrha.

Od općine se traži da vlasnicima plati nekad oduzeto zemljište upravo u sklopu ovoga kampa, koji je i danas u vlasništvu države. Trebalo je lopatama raskrčiti ulaz za prve turiste. Kamp se otvara, no gostima je ulaz zapriječen ovom zemljom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Racija Velika akcija: 300 policajaca upalo u centar za ilegalne migrante, poznato što su tražili Velike štete nakon jučerašnjeg nevremena Šteta oko 100 tisuća eura Nakon snažnog nevremena u Rapcu: "Naši radnici su zajedno s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece"

Neugodnosti pred turistima

'Nema nam druge, imamo već neke goste Nijemce, ja sam im objasnio da je kamion iskrcao greškom i tako, nemamo što reć', rekao je djelatnik kampa Ivo Ivančević. No, kamion ovo nije istovario greškom već po nalogu načelnika općine Podgora i to jer je račun općine blokiran već dva mjeseca. Stižu im ovrhe za isplatu bivših vlasnika zemljišta u kampu koje je država oduzela.

'Plaće već dva mjeseca nisu isplaćene, nama je došla blokada od 3 milijuna kuna. Cisterne vatrogasne su neregistrirane, ne možemo plaćati telefon, vrtići ne funkcioniraju', rekao je načlenik općine Podgora Ante Miličić.

Moraju plaćati za zemlju čiji nisu vlasnici, a na njoj drugi zarađuju. Ovrhe će stizati i dalje, očekuju sve skupa 25 milijuna kuna, a njihov godišnji proračun je 8 milijuna. Kamp je u vlasništvu države, a njime upravljaju Hoteli Živogošće. 'Mi moramo omogućiti prolaz da ljudi koji dolaze u kamp dugi niz godina, da jednostavno ne primijete te sve gluposti koje se događaju na tu temu', rekao je direktor Hotela Živogošće, Hrvoje Grbić. Stoga prvi gosti koji su stigli u kamp nisu bili previše uznemireni.

'Mi smo mislili da se izvode neki radovi, međutim, odmah je bilo teško što se vrlo teško može ući u kamp, malo mi je stvaralo probleme prilikom ulaska', rekao je Medin Husić iz Sarajeva. A načelnik Miličić poručuje da neće odustati od blokade. 'Sad smo išli na samo jedno upozorenje, ali ako bude, ako se vidimo da to ne ide tako mi ćemo ga zapriječiti betonom', rekao je Miličić. A onda se ulaz neće moći raskrčiti ni lopatama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene