Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetko viđena vrsta

VIDEO: Ekskluzivna snimka 'morskog čovika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biolozi iz grupe sredozemna medvjedica u subotu su se u Puli prvi put susreli oči u oči s 3 metra dugim mužjakom 'morskog čovika'.

Ustupili su nam svoje privatne snimke. U Jadranu živi 20-ak jedinki, a svjedoci su rijetki. Medvjedica obitava u kolonijama kod pulskog rta Kamenjak, na viškom području i u Albaniji. Zakonom je zaštićena, s čak 100.000 kuna kazne za njezin ulov.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Pas (Foto: Getty Images) budite na oprezu Psi napali dvaput u okolici Pule, jedan ugrizao ženu na ulici

'Bio je umiljat i radio je krugove cijelo vrijeme', rekla nam je Jasna Antolović, iz Grupe sredozemna medvjedica. Obzirni 300- kilaš ima tri ženke, a s jednom i trotjedno mladunče te žive u obližnjoj špilji. U Jadanu ih je još petnaestak, a viđeni su od Konavala do Pule. Osim na Pulskom, stalno su nastanjeni jedino na viškom području i u Albaniji.

Antolović dodaje kako ih se nipošto ne smije hraniti, s obrazloženjem da nismo u zoološkom vrtu, da to radimo, već da se javi gdje su životinje viđene i da ih se uslika. Samo nek se ne organiziraju bilo kakve turističke ture, ili plivanja i ronjenja s medvjedom, jer ako policija procjeni da mu je netko nanio i samo duševnu bol, platit će 100.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene