Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevjerojatna priča iz Koprivnice! Šestogodišnji dječak ima neobjašnjivu sposobnost magnetizma, a sve je više dokaza da ima i iscjeliteljske moći.


Ivan je na prvi pogled poput svojih vršnjaka, no kad skine majicu, metali se lijepe za njega kao na magnet. Bez problema na sebi može držati i do 15 kilograma! Sve doživljava kao igru, a mnogi kažu da ih je Ivanov dodir, ozdravio.

Vezani članci Neobičan svjetleći objekt VIDEO Nismo sami? Neobičan svjetleći objekt na nebu iznad Koprivnice Slika nije dostupna Čudo iz Koprivnice na naslovnicama britanskih medija

'To uopće ne ide dolje!', kaže njegova baka, koja pokušava skinuti metalne stvari s njega. Prije nekoliko mjeseci baka je primijetila nešto neobično; stvari su se lijepile za šestogodišnjeg unuka. Od vilice do utega. 'Sve na njega možeš staviti!', priča baka. Žlice, vilice, mobitele, daljinski i druge stvari, sve se to lijepi na malog Ivana, kao na pravi magnet.

Ljekovite moći

Od jedne vilice do cijelog pribora za jelo. Roditelji su gotovo bez riječi, a i sestra Silvija mislila je da je riječ o igri. 'Došla je gore, veli, daj mi ovo ljepilo, budem si i ja to zalijepila na sebe', opisala je baka njezinu reakciju. 'Malo sam ostala iznenađena jer nisam mogla vjerovati da moj sin to stvarno može', istaknula je Ivanova majka.

Privlačenje vilica i mobitela za njega je igra. No sve je više onih kojima je, kako kažu, Ivanov čudesan dodir ublažio bolove. 'Bolilo me i on meni stavi ruku i samo osjećam bol prolazi, neka vrućina, i momentalno je prestalo!', svjedoči susjeda Anđela Oković. 'Kroz nekoliko minuta bol nestaje, ali i on to osjeća, ruke ga peku, vi ste mokri koliko i on. Ni vi, ni on ne možete to dugo izdržati', priča djed Ivo.

'Mama ja sam prosvijetlio'

'Nismo još ni sami svjesni što se s njim događa', priznaje iznenađeni otac Damir. Veseli i znatiželjni šestogodišnjak često upada u nevolje. No čini se kako ga ozljede zaobilaze. 'Njega je struja nedavno udarila, 220 volti, on je pao dolje i samo je rekao, mama, ja sam prosvijetlio', ispričala je Ivanova majka.

Iako ga roditelji još nisu vodili liječniku, stručnjaci imaju mišljenje o ovom fenomenu. 'Radi se o igri gena, genomu, sklopu gena koji daju čovjeku nadnaravne moći, no one su ipak prirodne. Nesagledive su moći ljudskih gena!', objasnio je Drago Plečko, alternativni liječnik. Riječ je o jedinstvenom fenomenu koji je nemoguće protumačiti, kažu stručnjaci. Sklopu gena koji jednoj osobi od milijun daju neobične moći.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju