Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamalo tragedija

VIDEO/FOTO Pirotehničari na terenu: Pogledajte kako izgleda zgarište garaže u Zagrebu u kojoj je vlasnik čuvao mine, bombu i streljivo

Aktualno Galerija Požar na Ferenščici Požar na Ferenščici Foto: DNEVNIK.hr Požar na Ferenščici Požar na Ferenščici Foto: DNEVNIK.hr Požar na Ferenščici - 3 Požar na Ferenščici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Ferenščici - 2 Požar na Ferenščici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Požar na Ferenščici - 1 Galerija 1/6 >>
U zagrebačkom kvartu Ferenščica izbio je požar garaže oko 13 sati u nedjelju, a dim se vidio nadaleko. Vlasnik je u njoj držao bombu, metke i nagazne mine.

Zagrebačko naselje Ferenščica bilo je danas obavijeno dimom, a doznajemo da je požar izbio u jednoj garaži.  Kako su rekli vatrogasaci, garaža se nalazi uz kuću trokatnicu, a u garaži je bilo dosta boja i lakova.

Do požara je došlo u nedjelju nešto prije 13 sati. Vlasnik garaže je vatrogascima rekao da u njoj ima eksploziva te se vrši hlađenje sa sigurnosne udaljenosti. Kako doznajemo, u garaži je imao bombu, metke i nagazne mine.

Požar na Ferenščici - 3 Požar na Ferenščici - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija je također na terenu. Rekli su nam da se čeka hlađenje površine, a nakon toga će krenuti očevid. Na terenu je i pirotehničar kako bi utvrdio navode vlasnika o postojanju eksploziva, a detalji će se znati nakon završenog policijskog očevida, potvrdila je Hini PU zagrebačka.

"Vatrogasci su ugasili požar, ozlijeđenih osoba nije bilo", rekli su Hini. Na terenu je bilo 13 vatrogasaca, a požar je ubrzo ugašen.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Pakistanu VIDEO Zgrada od 16 katova u plamenu: U blizini dječji vrtić i benzinska pumpa

O ovom su se požaru zagrebački vatrogasci oglasili i na svome Facebooku.

"Sigurni smo da će policija i DORH pokreniti odgovarajuće kaznene postukle, a i mi smo dodatno prijavili neodgovornog vlasnika. Podsjećamo građane da akcija 'Manje oružja – manje tragedija', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole", napisali su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene